I dalje nejasni naredni koraci opozicije – da li su to pripreme za 2022. godinu

Nastavlja se igra bez pravila

Ostavite komentar


    1. Rastrkane opozicije. Naslednici Milosevica i Seselja su jos na vlasti,iako su se vremana promenila.Treba izmeniti strategiju, ako Srbija ne zeli budi izgubljeno i zaboravljeno ostrvo u Evropi.

  1. Pa šta vi očekujete na predsedničkim izborima protiv Vučića? Pa, tek ćete na njima pući kao lubenica, odraće vas sa većom razlikom nego prošli put, ili je spas opet u bokoru?

  2. Ajde i vi ste levaci kao i ovi ma vlasti.Svi bi guzu u sve fotelje,alavooo.

  3. Evo jednog primera bezidejnosti i neorganizovanosti opozicije. Pune tri godine Vucic krsi Ustav po vise osnova, a najdrasticniji je primer clan 115 koji predsedniku drzave zabranjuje obavljanje druge javne funkcije. On je sve vreme predsednik SNS-a, na proteklim izborima je bio nosilac izborne liste. U uslovima kada ne reaguje Ustavni sud, opozicija bi morala da pokrene zahtev za opoziv i pozove gradjane da je podrze potpisivanje peticije. Kada bi se sakupilo vise stotina hiljada potpisa, Ustavni sud bi se morao izjasniti. Kada bi se o tome obavestila medjunarodna javnost, pritisak bi se povecao i stvorio bi ustavnu krizu. Da podsetim, upravo je Vucic svojevremeno ubedio Nikolica da podnese ostavku na sve funkcije u SNS-u zbog odredaba Ustava. Primera radi, Hrvatska ima ustav gotovo identican nasem i tamo predsednik odmah po polaganju zakletve podnosi ostavku na sve stranacke funkcije ili se isclanjuje iz stranke. Da to ne uradi, reagovao bi ustavni sud, opozicija i mediji i to bi ubrzo postao nacionalni, ali I ozbiljan internacionalni problem!

  4. Prvo, treba organizovati ljude koji će pokriti svako biračko mesto u Srbiji, da više ne sme biti krađa. Mora se napraviti kompletna zajednička logistika, jer se ne sme čekati da se to sve organizuje u 5 do 12. Ljude obučiti na vreme da znaju šta treba da rade. Napraviti mrežu odbora po celoj zemlji, koji će koordinisati sve akcije oko izbornog procesa na vreme. Početi odmah, jer se ne sme gubiti vreme.

  5. Molim vas nek neko skupi ove političke metuzaleme i nek im objasni da narod ne želi da ih vidi a kamoli da glasa za njih!!!! Vi niste opozicija shvatite to već jednom! Vaše vreme je prošlo! Vi ste najodgovorniji što je vučić danas na vlasti!!!! Hoćemo nove ljude! Hoćemo mlade neiskvarene ljude!!!! Jedino tako će mo imati opoziciju koja se može suprotstaviti ovom režimu! Trenutno od svih takozvanih lidera opozicije jedino gospodin Zelenović iz Šapca može da ima podršku naroda i jos možda gospodin Nogo. Svi ostali su odavno izgubili legimitet kod naroda i moraju da nestanu sa političke scene da bi ljudi možda počeli da veruju nekim novim ljudima!

    1. Dejane, jesi učio u školi „Ću, Ćeš, Će, Ćemo (ne, „će mo“), Ćete, Će“? Zelenović je proneverio silne milione, pa mu sad prti i robija, a za narod ga zabole… uvo.

Ostavite komentar


Politika

Vučić iz Njujorka odgovorio Đilasu o ceni farmerki 10

Vučić iz Njujorka odgovorio Đilasu o ceni farmerki

Srbija postaje prepoznatljiva na međunarodnoj mapi i doći ćemo do svakog na svetu, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u uživo uključenju iz Njujorka, gde je juče održao govor na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.