Nastavlja se protest „Užice protiv nasilja“ 1Foto: N. Kovačević

Dvadeset četvrti protest „Užice protiv nasilja“ održaće se večeras (19. oktobar) od 19 časova ispred Skupštine grada.

„Svedoci smo da, i posle šest meseci upornih protesta nezadovoljnih i revoltiranih građana, vlast ignoriše naše opravdane zahteve i da ih neće ispuniti“, poručuju organizatori protestnog okupljanja (DS, SSP, ZLF i SRCE).

„U isto vreme“, navodi se u pozivu građanima, „nasilje eskalira na svim nivoima i situacija u društvu postaje sve teža iz dana u dan“.

„Zato, nećemo odustati i mirno posmatrati potpuno propast oko nas“, poručuje se u pozivu.

Oranizatori okupljanja pozivaju građane i se u što većem broju odazovu pozivu da budu kontrolori na izborima 17. decembra.

„Svi znamo ko su nam protivnici i na kakve neregularnosti su spemni da bi se, ne birajući sredstva, održali na vlasti i nastavili politiku koja nas vodi u potpuni sunovrat i udaljava od civilizacije i dostojanstvenog života“.

„Usvajanje novih medijskih zakona na čemu vlast inisistira“, navodi se, „bio bi siguran znak da smo zakoračili u diktaturu“.

„Zato, još jednom apelujemo na svest građana, jer samo naša svest, brojnost, upornost i volja mogu dovesti do promena, a jedini način da ih pobedimo su predstojeći izbori“, poručuju organizatori protesta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari