Nastavlja se protest „Užice protiv nasilja“: Traži se smena većnika Vladimira Sinđelića 1Protest u Užicu/Foto: Privatna arhiva

Protest „Užice protiv nasilja“ održaće se u četvrtak, 1. juna, od 19, 30 časova ispred Skupštine grada.

To je najavio Organizacioni odbor protesta koga čine predstavnici užičkih  odbora Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Zeleno-levog fronta.

Osim podrške zahtevima sa protesta „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu, najavljeno je da će se zahtevati i hitna smena Vladimira Sinđelića, člana Gradskog veća zaduženog za rad mesnih zajednica.

U obrazloženju tog zahteva navedeno je da se njegova smena traži „zbog brutalnog i nasilnog pritiska na zaposlene, upravnike i direktore javnih preduzeća i ustanova u cilju obezbeđivanja kvota za kontramiting SNS-a u Beogradu“.

„I na lokalnom i na nacionalnom nivou promocija nasilja od strane vlasti se nastavlja. Targetiraju se ljudi, preko trbuhozboraca se crtaju mete na čelu opozicionim liderima i javnim ličnostima koje su stale na stranu naroda“, navodi se u pozivu Organizacionog odbora protesta „Užice bez nasilja“.

„Umesto smirivanja situacije“, dodaje se, „vlast zaoštrava uzavrelu atmosferu i organizuje besmisleni kontramiting prisiljavajući ljude da, pod pretnjom otkaza, idu u Beograd na pir jednog čoveka, besumučno, pri tom, trošeći državne resurse i novac svih građana Srbije“.

Primitivizmu i nasilju se bliži kraj

„Srce Užica je uvek bilo na pravoj strani, zato dođite da, tokom mirnog protesta i protesne šetnje, pokažemo da Srbija ima drugo, pristojno lice i da se vladavini primitivizma, nasilja i diktaturi bliži kraj“, poručuju iz Organizacionog odbora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari