Dugogodišnji zamenik Gorana Ješića Petar Filipović, koji je prošle sedmice imenovan za predsednika opštine Inđija, kaže za Danas da će nastaviti politiku koju je Ješić sprovodio tokom svoja tri mandata.

Filipović (DS) izabran je dvotrećinskom većinom, uz glasove odbornika demokrata, SPS i DSS, čime je osujećena namera naprednjaka da uz pomoć socijalista prekinu ovaj kontinuitet.

– Zbog razrešenja Gorana Ješića, koji je prešao na funkciju potpredsednika Vlade Vojvodine, u Inđiji je nastao politički vakuum, koji su predstavnici opozicije hteli da iskoriste. Tokom tih mesec dana, zbog godišnjih odmora, nismo mogli da održimo sednicu SO, a u Inđiji se pričalo i da će neki naši odbornici preći na drugu stranu. Ipak, sve je dogovoreno za jedna dan i formirana je stabilna vlast – kaže Filipović.

Naš sagovornik naglašava da neće odustati od politike koju je u proteklih 12 godina sprovodio zajedno s Ješićem. To se pre svega odnosi na dalji razvoj socijalne politike i dovođenje stranih investicija.

– Moj prvi zadatak biće sveobuhvatna reforma lokalne uprave, koja je, iako je i dalje među najboljima u Srbiji, već zastarela. Moraćemo da „zategnemo“ prijemno odeljenje i pojednostavimo stvari, koliko to zakon dopušta. Tako će građanima biti omogućen viši nivo usluga, a opštinska uprava će im biti još dostupnija i bliža – najavljuje Filipović.

On navodi da se trenutno vode pregovori sa više stranih kompanija o njihovim ulaganjima u Inđiji, a da se do kraja godine očekuje otvaranje fabrike Grunfus, koja će zapošljavati 400 radnika.

– Učiniću sve što je moguće da u opštini Inđija stvorim najbolje uslove za dovođenje novih investicija, a naš cilj je da stopu nezaposlenosti smanjimo na ispod deset odsto – kaže Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari