Iz "tetkinog stana" do državnih projekata i Srpske kuće u Parizu: Ko je Nataša Vulin, supruga potpredsednika srpske vlade? 1Foto: M.K./ATAImages

O Nataši Vulin, supruzi potpredsednika srpske vlade Aleksandra Vulina u javnosti se zna vrlo malo. Mediji su o njoj pisali uglavnom kao jednoj od najlepših supruga političara, a spominjalo se i njeno druženje sa suprugom Aleksandra Vučića, Tamarom i voditeljkom Jovanom Joksimović. Prvi put je u žižu javnosti na drugačiji način, dospela nakon afere poznate kao „tetka iz Kanade“.

Da gospođa Vulin nije samo supruga političara, već preduzetnica koja uspešno posluje sa državnom obelodanjeno je, ovih dana, po završetku Olimpijskih igara.

Naime, njena privatna firma “Advertajzing solušns” radila je marketinški deo posla za “Srpsku kuću” u Parizu, koju je otvorio predsednik države Aleksandar Vučić.

Srpski mediji, koji su pratili Olimpijske igre, danima su dobijali mejlove agencije„Advertajzing solušns“ o događajima vezanim za Srpsku kuću u Parizu. Obaveštavali su o dočeku Zorane Arunović i Damira Mikeca, osvajača prvih zlatnih medalja za Srbiju.

Potom o proslavi zlatnih, srebrnih i bronzane olimpijske medalje za Srbiju, kao i brojna obaveštenja o „druženju“ sa olimpijskim timovima Srbije, izložbama i promociji naše zemlje u Srpskoj kući.

Iz "tetkinog stana" do državnih projekata i Srpske kuće u Parizu: Ko je Nataša Vulin, supruga potpredsednika srpske vlade? 2
Printskrin TV Pink

*Sedište firme u „tekinom stanu“

Kako je relativno mlada firma Vulinove supruge uspela da dobije ovaj značajan državni posao i od koje državne institucije, konkretno, za sada nije poznato.

Tek firma je osnovana u decembru 2020. godine, u jeku pandemije koronavirusa, odnosno zdravstvene krize koja je pogodila čitav svet. Firma je tada prijavljena na adresi privatnog stana na Zvezdari u Gajevoj ulici broj 7, koji su Aleksandar i Nataša Vulin kupili, kako je aktuelni potpredsednik Vlade ranije izjavio, nakon što su pozajmili novac od tetke iz Kanade.

U jeku te afere Nataša Vulin ispričala je policiji da su ona i suprug sa investitorom Momčilom Filipovićem potpisali ugovor o kupovini stana jula 2012. za cenu od 244.620 evra. Rekla je da su prodavcu ranije uplatili 40.000 evra koje su stekli prodajom stana u Novom Sadu, a da je preostalih 205.000 evra, pozajmila od svoje tetke Mire Milić koja sa porodicom dugo godina živi i radi u Kanadi.

Validan dokaz o prijemu novca, međutim, Nataša Vulin nije dostavila, a na priznanici o pozajmici koju je pokazala Agenciji nedostajao je potpis tetke.

Novinari KRIK-a nisu uspeli da pronađu ni tetku ministrove supruge.

Kako to biva u Srbiji, tužilaštvo je ubrzo obustavilo postupak, a nikada nije dokazano poreklo imovine kojim je kupljen stan.

Vulinovi,danas, ipak, ne žive u tom stanu za koji su „pozajmili novac čak iz Kanade“. U vreme kada je Vulin, bio ministar odbrane, kao i njegovi prethodnici, preselili su se u državnu vilu u Ulici Save Grujića. Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, nju i dalje koristi.

*Bliska saradnja sa Tamarom Vučić

Firma Nataše Vulin,“Advertajzing solušns”, prema zvaničnim dokumentima za sada ima samo pet prijavljenih radnika, a zahvaljujući brojnim projektima, većinom državnih, u poslednje tri godine, imala je čistu zaradu od oko 390.000 evra.

Iz "tetkinog stana" do državnih projekata i Srpske kuće u Parizu: Ko je Nataša Vulin, supruga potpredsednika srpske vlade? 3
Tamara Vučić i Nataša Vulin Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Antonio Ahel/ATAImage

Srpska kuća nije jedini državni projekat na kome je bila angažovana firma Vulinove supruge. Maja ove godine, u Palati Srbija, održana je konferencija “Zajedno za mentalno zdravlje”, pod pokroviteljstvom Tamare Vučić, a projekat je promovisala agencija “Advertajzing solušns”.

Ova agencija radila je u maju i marketing za konferenciju “Lepota žene” u Jugoslovenskoj kinoteci, na kojoj je takođe bila prisutna, i koju je otvorila, “prva dama” Tamara Vučić.

U decembru prošle godine, agencija je radila na promociji početka izgradnje BIO4 kampusa, jednog od najvažnijih državnih projekata, koji je, prema pisanju medija, vredan više od 400 miliona evra. A samo godinu dana nakon osnivanja Natašinoj firmi bila je poverena kompletna marketinška organizacija svetskog prvenstva u boksu.

Osim što su supruge predsednika države i potpredsednika vlade poslovno sarađivale na nekim projektima, one su se zajedno pojavljivale i na nekim kulturnim događajima, a jedan od njih bio je na premijeri predstave „Vatre“, Margaret Jursenar u Jugoslovenskom drmaskom pozorištu.

Tada su prošetale crvenim tepihom i pozirale nasmejane fotoreporterima,“ u elegantnim odevnim kombinacijama“.

„Crna boja je bila naglašena kod obe, a zbog čizmi, uklopile su se i kad je u pitanju crvena boja“, pisali su mediji tada.

Pre nekoliko godina na društvnim mrežama osvanula je i fotografija Nataše Vulin na večeri sa Tamarom Vučić, Jovanom i Željkom Joksimovićem.

*Upravljala delom imperije Roberta Čobana

Pre osnivanja sopstvene firme, Vulinova supriga bila je zaposlena u kompaniji Color Press Glossy grupe. Punih 11 godina je radila u oblasti advertajzinga i marketinga, gde je bila advertajzing menadžer nekoliko izdanja. Od jula 2018. godine postala je direktor ogranka kompanije Color Press Glossy grupe, koja izdaje najčitanije nedeljnike na ovim prostorima Gloria, Story i Hello.

Zanimljivo je da je pre nje ovu funkciju obavljao njen suprug Aleksandar, koga je prvo na tom mestu nasledio njegov brat Bojan , pa potom i supruga Nataša. Vlasnik ove imperije je Robert Čoban.

Na samom početku rada u oblasti advertajzinga i marketinga, tvrdila je Nataša, uverila se da su položeni ispiti iz ove materije dobra baza, ali ne i dovoljan argument da bi se potpisao jedan godišnji ugovor sa klijentom.

*Tvrdi da se u marketing ulazi slučajno, a ne izlazi ni slučajno

Smatra da se u svet marketinga ulazi slučajno, ali da se iz njega ne izlazi ni slučajno.

Upornost, neprestano učenje, istrajnost i ambicija su po Natašinom mišljenju osnovne osobine koje moraju biti prisutne da bi se za nekog reklo da je uspešan u svom poslu.

Iz "tetkinog stana" do državnih projekata i Srpske kuće u Parizu: Ko je Nataša Vulin, supruga potpredsednika srpske vlade? 4
Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Vulinova supruga, inače, završila je Ekonomski fakultet na smeru Spoljna trgovina.

Nataša Vulin rođena 1982. godine u slavonskom gradu Pakracu, koji je zajedno sa porodicom devet godina kasnije napustila zbog rata u Hrvatskoj.

Dalji životni put je nastavila u Beogradu.

Već niz godina udata je za Aleksandra Vulina i majka je dva dečaka, Sergeja i Olega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari