Nastavljena maratonska sednica skupštine grada Kragujevca koja traje već tri nedelje 1Foto: Grad Kragujevac

Prva redovna sednica Skupštine grada Kragujevca koja sa prekidima traje još od 24. aprila nastavljena je jutros.

Sinoć su odbornici Skupštine grada Kragujevca, posle 16 sati rada, usvojili predlog da se nastavak prve redovne sednice nastavi danas, 15. maja u 9 sati.

Do sada su usvojene četiri tačke dnevnog reda. Prva tačka se odnosi na odluke o donošenju Programa iz oblasti javnog zdravlja, druga zaključci o usvajanju Izveštaja o radu i poslovanju ustanova kultura za 2023. godinu, treća usvajanje finansijskih planova i davanje saglasnosti na Programe rada ustanova kulture, Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ Kragujevac, Centra za socijalni rad „Solidarnost“ Kragujevac, Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ i Program rada i razvoja Apotekarske ustanove Kragujevac za 2024. godinu i četvrta tačka dnevnog reda je rešenje o saglasnosti na Program o izmenama i dopuni Godišnjeg programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Šumadija“, JKP „Niskogradnja“ i Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija“ d.o.o. Kragujevac.

Kao što je Danas već pisao odbornici u kragujevačkom parlamentu i dalje ćute izlazeći za govornicu ne odustajući od svog zahteva da se javno na sednici Skupštne grada raspravi zbog čega je iz budžeta privatnicima plaćeno 296 miliona dinara za plac „Zastavinog servisa”, dok predsednik skupštine tvrdi da će to pitanje doći na red na prvoj narednoj sednici.

Takođe, opozicioni odbornici u kragujevačkom lokalnom parlamentu ulagali su žalbe što su tačke dnevnog reda zasedanja, od prvobitnih 36, po njima objedinjene na samo 21, što, kako su oni istakli njima skraćuje i smanjuje vreme za diskusiju.

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Ivica Momčilović, kao što je Danas već pisao zakazao je za utorak, 21. maj vanrednu sednicu na zahteva opozicionih odbornika (koji čine više od trećine lokalnog parlamenta) da se formiraju anketni odbori koji će razmatrati rekonstrukciju Gradske tržnice koja ulazi već u petu godinu kao i „slučaj Servis”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari