Stoltenberg obilazi region, u ponedeljak u Prištini, dan kasnije u Beogradu 1Printskrin/Jutjub/Nato njuz

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, započeće u nedelju posetu Zapadnom Balkanu, saopštila je misija NATO. Prištinu će posetiti u ponedeljak, dok će dan kasnije otputovati za Beograd.

Svoju posetu regionu, Stoltenberg će započeti u Bosni i Hercegovini 19. novembra, odnosno u nedelju, gde će imati radnu večeru sa članovima Predsedništva ove zemlje.

Istog dana, kako je saopšteno, generalni sekretar NATO-a će se uputiti u Prištinu gde će se sastati sa kosovskom predsednicom i premijerom Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Iz NATO-a ujedno saopštavaju da će Stoltenberg održati i zajedničku konferenciju za medije sa kosovskom predsednicom u 16.10 časova.

Nakon razgovora sa kosovskim zvaničnicima, Stoltenberg će se sastati sa komandantom KFOR-a Ozkanom Ulutašom u kampu ove misije „Nothing Hill“, kao i sa direktorom NATO savetodavnog tima za vezu, brigadnim generalom Hamerštajnom.

Dan kasnije, u utorak, generalni sekretar NATO-a otputovaće za Beograd, gde će se sastati sa predsednikom i premjerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

U saopštenju se navodi i da će Stoltenberg održati zajedničku konferenciju za medije sa srpskim predsednikom u 09.50 časova.

Tokom posete glavnom gradu Srbije, Stoltenberg će ujedno razgovarati sa srpskim naučnicima koji će predstaviti tehnologiju razvijenu u kontekstu NATO projekata „Nauka za mir i bezbednost“, stoji u saopštenju.

Istog dana, generalni sekretar NATO-a će svoju posetu Zapadnom Balkanu nastaviti u Severnoj Makedoniji, gde će se sastati sa makedonskim predsednikom i premijerom Stevom Pendarovskim i Dimitrom Kovačevskim.

Dan kasnije, prisustvaće i sastanku u ovoj zemlji pod nazivom „Lideri saveznika iz regiona“, na kojem će učestvati premijeri Albanije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, saopšteno je iz misije NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari