Novi natpis govora mržnje i pretnje Albancima u Bujanovcu, osude dolaze i iz Prištine (FOTO) 1Printskrin R.Mustafa/Fejsbuk

Natpis sa govorom mržnje upućen albanskoj zajednici osvanuo je na Domu zdravlja u Bujanovcu, objavio je portal „Bujanovačke“. Ovo je drugi put u gotovo sedam dana da preteće poruke upućene albanskoj zajednici bivaju ispisane kod ovog Doma zdravlja, a natpis su sada osudili i narodni poslanik Šaip Kamberi, kao i zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi.

Na ulaznim vratima Dečijeg odeljenja bujanovačkog Doma zdravlja ispisana je poruka govora mržnje prema Albancima – ”Smrt Šiptarima, ne želimo vas, Kosovo je Srbija”, prenele su danas Bujanovačke.

Reporter ovog lokalnog medija na licu mesta zatekao je i policiju kako vrši uviđaj.

Prošle nedelje na parkingu ispred ovog ulaza u Dom zdravlja na asfaltu je napisana slična poruka. Kako su tada nadležni rekli Bujanovačkim, za počiniocima se traga.

Sve ovo se dešava nakon protesta albanske nacionalne manjine u Bujanovcu, koji je održan 12. avgusta.

Kamberi: Pozivam organe da rasvetle slučaj

Šaip Kamberi, samostalni narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Partije za demokratsko delovanje, naveo je da su preteće poruke Albancima u Bujanovcu postale svakodnevna pojava.

„Danas je na ulazu dečjeg odeljenja, Doma zdravlja u Bujanovcu, postavljen ovaj natpis. „Smrt Albancima. Ne volimo te. Kosovo je Srbija“!
Ovo je druga takva poruka za nedelju dana. Govor mržnje i pretnje Albancima u Bujanovcu su uzeli maha. Pozivam organe za sprovođenje zakona da rasvetle slučaj u celini“, napisao je Kamberi na Fejsbuku.

 

Novi natpis govora mržnje i pretnje Albancima u Bujanovcu, osude dolaze i iz Prištine (FOTO) 2
Šaip Kamberi, foto: FoNet-Ljiljana-Stojanović

Bisljimi: Nije izolovan incident

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi naveo ja mreži „Iks“ da je ispisivanje pretnje Albancima u Bujanovcu nije izolovan incident, već deo, kako je naveo, šireg obrasca pretnji i represija nad Albancima u „Preševskoj dolini“.

„Smrt Albancima. Nećemo vas. Kosovo je Srbija!“ Još jedna poruka mržnje pronađena je danas na ulazu dečjeg odeljenja u Bujanovcu. Ovo nije izolovan incident, već deo šireg obrasca pretnji i represije nad Albancima u Preševskoj dolini“, napisao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari