"Nažalost, Vučić ne razume drugi jezik": Zelenović o pritisku na vlast i zahtevima protesta 1Foto: V. Radovanović / Danas

„Pritisak na vlast treba da bude povećana, zato što, nažalost, Aleksandar Vučić ne razume drugi jezik, ali zahtevi protesta ‘Srbija protiv nasilja’ neće biti promenjeni“, kaže za Danas Nebojša Zelenović, poslanik i kopredsednik stranke Zajedno.

Prema njegovim rečima zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“ neće biti promenjeni, zato što postoji konsenzus stotina hiljada ljudi koji demonstriraju. Tako će biti učinjen veliki, početni, korak ka normalnom životu u našoj zemlji.

Podseća da su zahtevi smena REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepiju, smena uprave RTS-a, zabrana novina koje šire mržnju i smena Gašića i Vulina.

„I to je ono što Vučić treba da uradi. Posle toga možemo da razgovaramo o svim važnim političkim, državnim i društvenim temama. Pritisak na vlast treba da bude povećan, zato što, nažalost, Vučić ne razume drugi jezik. To pokazuju protesti zbog litijuma i način na koji su poljoprivrednici došli do većih subvencija“, kaže Zelenović.

Na primedbu da su najavljeni novi oblici protesta i na pitanje u kom pravcu će oni ići, sagovornik Danasa odgovara da će o konkretnim koracima za idući vikend građani biti obavešteni na vreme.

„Postoje tehnički i taktički razlozi zbog kojih je trenutak iznošenja plana za sedmi protest ‘Srbija protiv nasilja’ veoma važan“, zaključuje Zelenović.

Ranije Danas Radomir Lazović, poslanik Ne davimo Beograd izjavio je za Fonet da će u slučaju neispunjenja zahteva protesta, uslediti proširenje pritiska na vlast, a moguće i građanska neposlušnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari