NDBGD: Građani da se bore za svoj grad

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd organizuje veliki miting u sredu, 24. apila, povodom trogodišnjice od bespravnog i "fantomskog" rušenja u Savamali

Ostavite komentar


  1. Od Kolumbije nas jedino razlikuje to što smo ipak na teritoriji Evrope, pa samim tim je grad , u urbanističkom smislu nastajao u tom duhu. Pre svega zahvaljujući izuzetnim ljudima skolovanim u Evropi tog vremena. Danas je veoma slično Kolumbiji iz postEskobarovskog perioda. Zasto? Predlažem da pogleda svako sjajnu seriju “ Narcos “ u 3 sezone u kojoj sam video, recimo luksuzne zgrade u sred džungle, okružene stracarama od kartona. Ovde nisu baš od kartona, ali su u raspadnom stanju. Zidaju se zgrade od 5 spratova u ulicama koje su imale svega 5 kuća nekad. To je minimum 300 novih automobila. Mračne ulice bez sunca, dnevne svetlosti, zelenila,parkova i vazduha, stvaraju urbanistički haos.

    1. Kad ti je tako loše u gradu dođi kod nas na selo, nema ni gužve, sve je procevtalo, svež vazduh, dovoljno sunca, mir i tišina.

      1. Da li u Vašem selu imate asfaltirane puteve, kanalizaciju i centralno grejanje do svake kuće i uličnu rasvetu?
        Koliko je udaljen najbliži dom zdravlja, a koliko vrtić i osnovna škola?

Ostavite komentar


Politika

Marina Raguš, bivša radikalka, govornica na „Danima Amerike“ 9

Marina Raguš, bivša radikalka, govornica na „Danima Amerike“

U Skupštini Srbiji svašta je moguće, pa i da potpredsednica parlamenta Marina Raguš, dugogodišnja radikalka, zatim članica SPAS Aleksandra Šapića i konačno poslanica SNS bude jedna od govornika na "Danima Amerike". Štaviše, ona će uputiti pozdravne reči na ovoj manifestaciji, koja će biti održana 20. septembra u zgradi parlamenta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.