Ne da SNS nije Paraćin „podigli iz pepela” već je od njega napravila „pepelište”: Dalibor Jekić SSP 1Foto: OO SSP Paraćin

 

Marko Đurić je još 2018. godine najavio da će „Paraćin podići iz pepela”, a danas je Paraćin u pepelu više nego ikad zbog nekontrolisanog vađenja peska iz Morave i nekontrolisanog iskopavanja kamenoloma na Babi koji zbog toga preti da je uništi, rekao je Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde danasu u razgovoru sa Paraćincima.

– Paraćinci pitaju potpredsednicu Vlade i ministarku zaštite životne sredine Irenu Vujović, ko je dozvolio nekontrolisano vađenje peska iz Morave i uništavanja skoro 6,5 hektara na ušću i produbljivanja korita ove reke? Da li će sprečiti ugrožavanje reke Crnice? Da li je u skladu sa zakonom otvoren kamenolom na Babi koji ozbiljno ugrožava manastir Lešje? Da li će se dozvoliti privatizacija glavnog izvorišta „Sveta Petka”?, naveo je on.

Zbog toga se obratio pitanjem za nasležne organe vlsti:

– Potpredsednice Vlade Vujović, ja vas pitam, kada ćete poslati inspekciju u ovu opštinu koja će da utvrdi kvalietet vazduha, a posebno u Popovcu” pitao je Jekić i predložio ministarki Vujović da „na određeni vremenski period izmesti kabinet u Paraćin imajuću u vidu nagomilane probleme”.

U svom obraćanju javnosti i medijima Jekeić je podsetio kompletnu vladajuću garnituru i strukturu SNS da su „svi zajedno obećali Paraćincima nekoliko hiljada radnih mesta”.

– Da deca ne odlaze iz ove opštine, a deca odlaze jer ništa niste uradili. A, odlaze zato što ne mogu da se zaposle bez članske karte i kažu da ne žele da trpe pritiske u javnim i državnim preduzećima koji se vrši od strane SNS-a na njihove sugrađane. Ne žele da gledaju kako poklanjate izuzetno vredno zemljište u Sisevcu lokalnoj moćnici koja je u značajnoj meri pomagala kampanju SNS-a, istakao on.

Posle nekoliko godina vlasti, po njemu, vidimo da SNS nije ništa konkretno uradio u ovoj opštini.

– A, sva ova data obećanja bila su samo u funkciji osvajanja još jedne opštine u kojoj će firmama blsikih vlasti SNS-a biti dozvoljeno da je pustoše, zaključio je Jekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari