Ne damo Jadar upozorava građane da vlast planira da im podmetne incidente 1Protest Foto: Vojin Radovanović

Udruženje građana Ne damo Jadar upozorava javnost da je iz krugova bliskih vlasti ima informaciju da je grupa kriminalaca zadužena da na skupu na stadionu u Loznici, 3. avgusta, izazove incident i da za to optuži Ne damo Jadar.

U ovom udruženju navode i da dobijaju poruke o pritiscima koji se vrše na zaposlene u javnom sektoru i državnim kompanijama radi odlaska na skup na kom će se obeležiti godišnja stradanja i progona Srba u zločinačke akciji Oluja.

Oni su na društvenoj mreži Fejsbuk objavili i deo poruke u kojoj se navodi da zapsoleni u Poštanskoj štedionici iz Šapca moraju na skup u Loznicu. Ne damo Jadar poziva Lozničane da ne dolaze na ovaj skup i da ne dozvole da budu zloupotrebljeni za dnevnopolitičke potrebe i da ne daju legitimitet onima koji uništavaju Loznicu i koji hoće da žitelje kog kraja dokrajče otvaranjem rudnika u dolini Jadra.

Podsetimo, nedeljnik Vreme je juče objavio vest da “pod plaštom obeležavanja godišnjice „Oluje“, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u Loznici za 3. avgust na stadionu „Lagator“ zapravo planira „kontramiting“ ne bi li građanima koji protestuju zbog rudarenja litijuma pokazao svoju nadmoć”.

Iz Ne damo Jadar poručuju da u subotu neće ometati skup iz poštovanja prema žrtvama i prognanima i neće režimu dati priliku da ih u javnosti dodatno prikazuje kao neprijatelje Srbije, a da će vlast svojim ponašanjem i govorima pokazati zašto su se okupili, da li da zaista obeleže stradanje ili da promovišu projekat Jadar.

Kako dodaju u objavi na FB, jadna je vlast koja pretnjama i ucenama pokušava da natera ljude da dođu na ovakav skup, koji je u stvari pokušaj demonstracije sile i prikazivanja lažne slike da ovaj režim ima neku podršku u narodu.

“Pored toga, oni su poslednji na kugli zemaljskoj koji imaju pravo da drže govore na ovakvim manifestacijama, jer su upravo odgovorni za stradanje tih ljudi, pošto su ih huškali na rat, slali paravojne pljačkaše odrede i na kraju se povukli i izdali ih, isto kao i Kosovo! I iz gradske uprave grada Loznica se suptilno skreće pažnja nekim našim mladim snagama, zaposlenim u javnom sektoru da ih prate šta rade i da bi trebalo da se primere ako žele da zadrže posao. Upozoravamo ih da se ne igraju sa sudbinom građana i njihovom egzistencijom, jer ćemo stati u zaštitu svakog ko bude meta progona”, zaključuju u Ne damo Jadar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari