Ne davimo Beograd i DS protiv rušenja Pančevačkog mosta 1Foto: Screenshot Ne davimo Beograd

Građanska inicijativa Ne davimo Beograd je protiv rušenja Pančevačkog mosta, a iz Demokratske stranke ukazuju na to da je cilj pominjanja ove teme da se zakloni rušenje Starog savskog mosta.

Rušenje Pančevačkog mosta najavio je vršlac dužnosti direktora javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak koji je rekao „da je došlo vreme da se Pančevački most sruši i da se napravi novi, jer je mnogo star“.

Prema Drobnjakovim rečima, u ovaj projekat trebalo bi da budu uključeni grad, železnica, Mostogradnja kao firma, piše “Leva obala Beograda info“, a prenosi portal nova.

„Kad budu postojale alternative drugih mostova trebalo bi da se on sruši, a ako novca bude bilo, to je plan u naredne tri do četiri godine“, rekao je Drobnjak.

On je naveo da na obilaznicama koje se grade oko Beograda ima i velikih problema navodeći da se u pravcu koji ide do Pančeva radi tunel uz poteškoće kako regulisati saobraćaj dok traje izgradnja, a u delu od Bubanj Potoka prema motelu „1.000 ruža“ potrebno je da JP Vodovod i kanalizacija urade projekat za kanalizacionu mrežu.

Dobrica Veselinović, član Malog veća inicijative Ne davimo Beograd, za Danas kaže da se nastavlja stari naprednjački manir.

– Stari naprednjački manir rušenja i uništavanja svega se nastavlja. U ovom slučaju na red je došla besmislena ideja o rušenju Pančevačkog mosta. Mostovi spajaju ljude i doprinose njihovom zbližavanju, i naravno da ih ne treba rušiti, već graditi, jer mostova nikad ne može biti dovoljno, pogotovo preko velikog Dunava. Ne davimo Beograd će uvek stajati protiv besmislenih rušenja, kako ovog tako i Starog savskog mosta, a zalagaćemo se za izgradnju novih uz očuvanje i unapređenje postojećih mostova – navodi Veselinović.

A predsednik gradskog odbora DS u Beogradu Branimir Kuzmanović za naš list navodi da ova tema zaklanaj pravu, a to je rušenje Starog savskog mosta.

– To pominjanje rušenja Pančevačkog mosta nakon izgradnje mosta preko Ade Huje, što se može desiti tek za tri do pet godina iam svrhu da zakloni pravu temu a to je rušenje Starog savskog mosta preko Save, protiv čega su skoro svi Beograđani. Rušenje savskog mosta koji je spašen i od rušenja nacista 1945. nećemo dozvoliti – zaključuje Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari