Ne davimo Beograd: Projekat spalionice u Vinči ogroman rizik po grad Beograd

Ostavite komentar


  1. „zastarelu tehnologiju koja će nas trovati decenijama…”
    ta nas divlja deponija (sada pravo brdo) od 1974 truje (truje pola grada)…ona je slika i prilika naših vlasti. Nisu bili u stanju da ni u Beogradu (i ostatku zemlje) reše problem deponije, kanlizacije… ali su se uhvatili da oni rešavaju nacionalno pitanje kroz sukob NATO-Varšavski pakt…. evo već 30 godina oni drže banku, popuju po svetu, rešavaju sve svetske probleme….a u našoj kući „kuća gori a baba se češlja“!

  2. Сагледајте чињенице.Београд има насеље Винча,које припада Београдској Градској Општини Гроцка.У Винчи се налази остаци најстаријег археолошког налазишта у Европи ,које су Академик Драгослав Срејовић и Милутин Гарашанин,документовано, чињенично образложили у светским научним круговима пре избијања пр.св.рата,као Винчанску културу,којој је претходила цивилизација Лепенског Вира,а која се продужава са културом Старчева,у којој је старост пронађених скелети, лобања,на Лепенском Виру,утврђена од стране Лондонске Краљевске Академије на 11500 година пре нове ере,значи око 13500 година од данашњег дана,захваљујући Академику Србољубу Живановићу,члана Британског Краљевског Антрополошког друштва.
    Захваљујући професору Београдског Унивезитета Радивоју Пешићу,
    састављено је Винчанско писмо у облику „реза и црта „која се налази на грнчарији и која су идентична са слоговним знаковима ћириличног писма које Срби употребљавају приликом писања.Приликом опсаде Београда 1914 -1915.године,Аустро Угарске топовњаче су бомбардовале Винчу и археолошко налазиште,зашто ?
    Након др.св.рата,комунистичка власт је створила Институт за Нуклеарна истраживања Винча,на простору
    непосредне близине, Археолошком налазишту Винча,такође је направљена градска депонија Београда, за одлагање смећа у непосредној близини археолошког налазишта Винча.Данас у 21 веку
    у 2019.години,остварује се пројекат „спалионице“градског смећа у близини археолошког налазишта Винча.Чињеница јесте да је Словенска писменост изражавана „цртама и резама“ које су идентичне „цртама и резама“на глиненој грнчарији из Лепенског Вира,Винче и Старчева,и да се у „резама и цртама“ распознају словни знакови идентични словним знаковима ћириличног писма. Значи,нису у питању Руне,Рунице,Глагољица,већ ћирилица коју су Словени „користили у околини Солуна“по спису Цара Константина Порфирогенита у делу из 10.века, о управљању Источним Римским Царством.Уколико пажљиво сагледате чиљенице,схвати ће те,зашто
    се на простору Винче прави „спалионица“смећа и какав је то безумни чин уништавања и прикривања знања и археолошких чињеница које суод непроцењивог значаја за целокупну светску и Европску цивлизацију.Ко има мотив за „спалионицу у Винчи“ ‘?
    Унапред хвала на објави коментара.

    1. veliki respekt za ovo cto ste naspisali Дејан Р.Тошић. „da se zna“

  3. Da li je normalno da neko traći vreme i novac tražeći pravo mesto za rupu na saksiji, odnosno da se zamajava sa zastarelom tehnologijom spaljivanja otpada? Neka provere kako se to radi u Austriji ili Nemačkoj i kolikogod je cena njihovog „know how“-a, ona bi bila zanemarljiva prema ovde bezbrižno prezentiranim ogromnim troškovima i stotininama hiljada tona otpadnog pepela.

  4. Eeeeee…,ali cemo zato i od tog pepela, praviti asfalt,za hiljade novih kilometara auto-puteva,sa hiljadama naplatnih rampi,na kojima ce se zaposliti hiljade mladih…

  5. Čukarička padina je svako veče nelegalna spalionica otpada. Hiljade prijava i dokaza na koje nadležni nisu reagovali. Jezivo šta deca udišu.

Ostavite komentar


Politika

ZLF: Tražićemo da se sastanemo sa Šolcom 9

ZLF: Tražićemo da se sastanemo sa Šolcom

Iz Zeleno-levog fronta saopštil isu da će zajedno sa kolegama iz opozicije tražiti sastanak sa kancelarom Olafom Šolcom u toku njegove posete Srbiji, kako bi mu preneli argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ali i "razgovarali o evropskim integracijama, nedostatku vladavine prava i situaciji nakon izborne krađe koju je Vučić usavršio".

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.