Konstitutivna sednica majdanpečkog parlamenta 23. maja 1Foto: J. B. K.

Od 23. maja, za kad je zakazana konstitutivna sednica, Skupština opštine Majdanpek funkcionisaće u novom sazivu. Činiće ga odbornici SNS, SPS, grupa građana “Ne dam!”, grupacija “Može i drugačije”, Srpski pokret Dveri i Pokret za obnovu Kraljevine Srbije – DSS.

Predsednik Skupštine opštine Majdanpek u prethodnom sazivu Nikola Naunović zakazao je za 23. maj konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta.

-Dnevnim redom je predviđen Izveštaj izborne komisije o rezultatima izbora, Odluka o potvrđivanju odborničkih mandata i polaganje zakletve. Nakon toga sledi izbor predsednika skupštine, zamenika predsednika i postavljanje sekretara – rekao je za Danas Nikola Naunović.

Konstitutivnom sednicom će do imenovanja predsednika Skupštine opštine predsedavati najstariji odbornik, a kako saznajemo od Nikole Naunovića, po konstituisanju Skupštine, odbornici novog saziva izabraće izvršnu vlast.

Nakon sprovedenih vanrednih lokalnih izbora, na osnovu osvojenih glasova, najveći broj odbornika i natpolovičnu većinu ima Srpska napredna stranka koja je dobila 19 odborničkih mandata.

Socijalistička partija Srbije u opštinskoj Skupštini imaće pet odbornika, Grupa građana “Ne dam!” tri, dva odbornika ima grupacija “Može i drugačije”, a po jedan odbornički mandat osvojili su Srpski pokret Dveri i Pokret za obnovu Kraljevine Srbije – DSS.

U prethodnom sazivu naprednjaci su imali 24 odbornika, koalicija SPS – JS tri, a Dveri četiri odbornička mandata. Opozicija je nakon aprilskih izbora zastupljenija.

– S obzirom da će novi saziv Skupštine opštine biti zastupljen različitim ideologijama, nadam se da će opozicija biti konstruktivna i da će u saradnji sa skupštinskom većinom donositi odluke koje su dobre i isključivo u interesu građana opštine Majdanpek – kaže Naunović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari