"Ne može EU biti alibi Vučiću": Aleksić o iskopavanju litijuma 1foto FoNet Milica Vučković

„Voleo bih da predsednik, koji je postao pravi genije za manipulisanje informacijama i zaluđivanje građana Srbije, odgovori na to pitanje, jer niko od nas ne bi voleo da uništavanjem naše
zemlje plaća cenu autokratije”, rekao je Aleksić.

Ako Aleksandar Vučić planira da koristi EU kao alibi za kopanje litijuma otvara se pitanje kakav je to uopšte predsednik jedne zemlje kad druge države mogu da ga nateraju da uništi sopstveni narod i to još i otvoreno priznaje, rekao je u intervjuu za list „Nova“ predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i šef poslaničke grupe NPS Miroslav Aleksić.

On je pitao „kako bi uopšte EU i mogla da natera jednu suverenu državu koja nije pritom ni članica na nešto što bi faktički ugrozilo opstanak našeg naroda na ovim prostorima?“.

On je podsetio da je, u vreme dok je bio predsednik opštine Trstenik, republička vlast namerila 2012. godine da otvori rudnik nikla u tom kraju i tada je Aleksandar Vučić kao prvi potpredsednik Vlade rekao da se nikl mora kopati, ali su se Trsteničani i on kao predsednik opštine uspešno tome suprotstavili.

„Razumem interese stranih zemalja i kompanija, ali nikad neću prihvatiti da radim nešto što je loše za Srbiju i njen narod da bi neki drugi imali korist od tog. Sve je veća energija i nezadovoljstvo građana zbog vlasti koja uništava našu zemlju, otežava nam živote, razara institucije i ogrezla u korupciju i kriminal gura nas u dužničko ropstvo, a na sve to planiraju i završni udarac na Srbiju u vidu pravljenja rudarske kolonije od naše zemlje“, ocenio je Aleksić.

On je poručio da „nijedan čovek koji želi dobro svojoj zemlji i da se Srbija razvija kao druge uspešne zemlje širom sveta kroz nove tehnologije, nova znanja i proizvodnju hrane, ne sme
da ćuti”.

Aleksić je ocenio da su i prošlogodišnji i dosadašnji protetsti „pokazali su davećina građana ne podržava ovu vlast i da su uzurpatori narodne volje“.

„Ta energija će morati da dovede do promena ubrzo“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari