Nebojša Krstić filozofu Horvatu: Ne lupetaj Srećko... 1Foto: FoNet/Aleksandar Mijailović

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić, koji je bio blizak i nekadašnjem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, kao i sadašnjem Aleksandru Vučiću, reagovao je na platformi Iks, na intervju hrvatskog filozofa Srećka Horvata Danasu.

Nebojša Krstić je u objavi podelio fotografiju štampanog izdanja Danasa na kojoj je objavljen intervju sa Srećkom Horvatom pod naslovom „Sve ono što je Beograd činilo Beogradom nestaje“.

Krstić je u objavi napisao doslovce:

„Sve ono što je Svet činilo normalnim mestom za život nestaje, zato Srećko, života ti, ne lupetaj.

Duh grada čine ljudi.

Nebojša Krstić filozofu Horvatu: Ne lupetaj Srećko... 2
Printskrin Iks

 

Jedni odlaze, drugi dolaze. Ono što je za mene nekad bio duh Beograda, danas, naravno, ne postoji. Ono što je duh grada današnjoj mladeži i intelektualno radoznalima, za mene je uglavnom irelevantno, baš kao što smo ja i moji duhovi irelevantni njima. Sve to je lako objašnjiva fiziološka pojava.

I sad pitanje za Srećka: gde je nestao nekadašnji duh Zagreba? Gde je Zagreb Jure Stublića, Vlatka Frasa, Džonija Štulića, Denisa Kuljiša, Pika Stančića, Hrvoja Horvatića, Cintije Ašperger, Alme Price ili Zorana Franičevića? Kako se desilo da Zagreb postane današnji mračni brlog Domovinskog pokreta?

Kad Horvat to objasni, neka se slobodno bavi Beogradom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari