Nebojša Krstić kritikovao Anu Brnabić zbog izjave o pevačici Severini 1Foto: FoNet/Aleksandar Mijailović

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, koji je nekada bio blizak predsedniku Srbije Borisu Tadiću, a sada je blizak Aleksandru Vučić, kritikovao je izjavu Ane Brnabić, predsednice Narodne skupštine, o hrvatskoj pevačici Severini.

Nebojša Krstić je u objavi na mreži Iks podelio naslov sa portala Danasa – „Brnabić: Mnogo mi je žao što Severina neće doći u Srbiju, neću moći da spavam“, napisavši svoje primedbe:

„Nije ovo dobar narativ. Čelnici države Srbije treba da prestanu sa izražavanjem svojih privatnih afiniteta, antipatija i frustracija. Džavni funkcioner reprezentuje državu i mora da u svojim nastupima vodi računa o dignitetu države. Ako već ne želi da vodi računa o svom“, napisao je Krstić u objavi.

Nebojša Krstić kritikovao Anu Brnabić zbog izjave o pevačici Severini 2
Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

 

Popularna hrvatska pevačica Severina Vučković izjavila je da su je pripadnici srpske policije, koji su je 25. avgusta više sati zadržali na granici, ispitivali o genocidu u Srebrenici, hrvatskoj vojno-policijskoj operaciji „Oluja“ i iskopavanju litijuma u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je granična policija zadržala Severinu, na osnovu spiskova o „verbalnim deliktima“, a potom se ova priča razvila u političku aferu u Srbiji.

Predstavnici opozicione javnosti uputili su Severini podršku, mediji su se osvrnuli da su ti spiskovi pravljeni u vreme dok je na čelu bezbednosnih službi bio Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade koji je pod američkim sankcijama zbog širenja zloćudnog ruskog uticaja.

Slučaj Severine dovodi se u vezu i sa tim što je advokat Nikola Berić, odslužio kaznu od 15 dana zatvora u Hrvatskoj, zasto što je u svom automobilu prevao pesmu Baje Malog Kninžde (Mirko Pajčin). Nikola Berić je bio predsednik Skupštine opštine Savski venac, u vreme dok je tu opštinu vodila istaknuta naprednjakinja Irena Vujović, koja je i ministarka u sadašnjoj Vladi Srbije, čiji je Vulin potpredsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari