Vučić više nije relevantan politički igrač u "dijalogu": Nekadašnji ambasador i šef misije SR Jugoslavije u SAD Nebojša Vujović o situaciji na Kosovu 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO)

Nekadašnji ambasador i šef misije SR Jugoslavije u SAD Nebojša Vujović izjavio je danas da Srbija i Srbi u Kosovskoj Mitrovici moraju da shvate da Aleksandar Vučić više nije relevantan politički igrač u „dijalogu“ o Kosovu, te da najava otvaranja mosta na Ibru predstavlja simbol kraha njegove politike.

„Posle svih njegovih bolnih poraza: predavanje telefonskog pozivnog broja, jezera Gazivode i Elektrodistribucije, sudova, tužilaštava… povlačenja srpske policije, predaje srpskih tablica, vozačkih dozvola, bankomata, banaka, pitanje otvaranja centralnog pešačkog mosta je samo simboličan dokaz totalnog kraha Vučićeve politike“, izjavio je Vujović za N1.

Vujović je kao Vučićeve poraze pomenuo i polaganje zakletve poslanika sa Srpske liste sa rukom na Ustavu Kosova u Skupštini Kosova, povlačenje srpske policije, predaju srpskih tablica, vozačkih dozvola, bankomata, banaka, pošti.

Vujović je ocenio da iza jeftine fraze „Nema predaje, Kosovo ostaje“ Vučić pokušava da zamaskira svesnu i deceniju dugu veleizdaju, uz istovremenu kupovinu naklonosti svojih zapadnih mecena, koji su mu „tražili samo zemlju, vazduh i vodu“.

Prema njegovom mišljenju, događaj u Banjskoj 24. septembra prošle godine bio je za sve veliki poraz i sramoćenje, ali Vučiću „neophodan hitri zamajac da preda i pokloni obećano“.

„Sada, koristeći svoje stare trikove, pokušava da kosovski tragičan nacionalni poraz prebaci na zadnje sedište, a da bitku za litijum ugura na mesto vozača, pri čemu on želi da vlada volanom, automatskim menjačem i brzinom. Rekli su mu mentori da igru treba da ubrza ili…“, zaključio je Vujović.

Ceo tekst pročitajte na sajtu N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari