Predsednica Skupština Srbije Maja Gojković saopštila je danas, uoči Međunarodnog dana demokratije, da će treća po redu „Nedelja parlamentarizma“ biti održana u organizaciji Skupštine Srbije od 13. do 19. novembra.

Po ugledu na britanski „Parliament Week“, Skupština će organizovati susrete i razgovore narodnih poslanika i građana, simulacije rada parlamenta u više gradova u Srbiji, kako bi mladima približili procedure donošenja zakona, kao i niz projekata sa obrazovnim i vaspitnim institucijama.

Predviđeni su susreti i razgovori predsednice parlamenta Maje Gojković sa učenicima osnovnih škola, sa decom migranata koja pohađaju redovnu nastavu, kao i susreti sa najstarijim građanima, sa ciljem da se sa svim generacijama razgovara o ulozi Narodne skupštine u poboljšanju života svakog građanina.

„Nedelja parlamentarizma“ počeće izložbom fotografija, koje su nastale tokom poseta stranih zvaničnika parlamentu pod nazivom „Gosti, prijatelji i sećanja“.

Predviđen je i „Dečji dan“ u kom će biti predstavljena izložba dečjih radova na temu „Kako vidim Narodnu skupštinu Srbije“, kao i radionice za decu kako bi se upoznali sa radom parlamenta, u saradnji sa partnerima iz čitave Srbije.

Ova manifestacija doprinosi boljoj informisanosti građana o ulozi i značaju Narodne skupštine i zakonodavnom procesu i podstiče uključivanje građana, posebno mladih, što doprinosi izgradnji poverenja između naše institucije i građana, izjavila je Gojković.

„Nedelja parlamentarizma“ organizuje se tradicionalno u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari