Nedeljkov: Smanjenje cenzusa je promena izbornog sistema a ne izbornih uslova koje traži opozicija

Ostavite komentar


    1. @Aldebaran, sve sto si rezonski I razumno napisao, prethodni polupismenog komentatoru nece razumeti? Ne razlikuju oni izborne uslove od izbornog sistema I zakonodavstva? Trositi energiju na neopevane budale je uzaludan napor?

  1. Ja ne vidim u čemu je problem. Ako mislite da treba da se ukrupnjavate vi se ukrupnjavajte i pravite koalicije. Međutim, problemje očigledanio u vama, jer ste skupljeni sa štapa i kanapa, jedva ste se odlučili za jednog ko bi vas predstavljao i sada kada se savez raspada, jer očigleno niste ni bili istomišljenici, dižete paniku svesni svoje nepopularnosti u narodu.

  2. Ma najbolje da se donese zakon da samo SzS sme da izadje na izbore,ali ozbiljno…tek onda bi neki shvatili koliko se mrze medjusobno, i da svaki od njih mrzi više onog drugog,nego što svi zajedno mrze Vučića.Da li treba da vas podsećam šta su govorili jedni o drugima 2012.pa 2014. a tek 2016. i 2017…a onda preko noći,ili američke ambasade postadoše “braća“.Prva dobrostojeća fotelja i to bi bio kraj SzS (Saveza za Sotonu).

  3. Kada neko nema podrsku naroda svi uslovi mogu da budu u njihovu korist opet nece dobiti glasove.

  4. Prosto je neverovatno da se opozicija ne slaže ni sa onim što njima ide u prilog kao što je ovo smanjenje izbornog cenzusa.

  5. Ma, naravno, ova promena cenzusa je samo tipiča Vučićeva vaćaroška fora. Njegov stil je da kad ga pitaš „koliko je sati?“, on odgovara „četvrtak“.
    Tako i ovo. Opozicija mu kaže „tražimo otvoren pristup medijima“, a on odgovara „evo vam cenzus od 3%“. I još cinično pita „pa šta još hoćete?!“
    Mora se priznati da mu je cenzus od 3% dosta dobar potez. Praktično ga ništa ne košta, a tako će em opet ugurati Šešelja (i ostalu simuliranu „opoziciju“) u Skupštinu, em će na to skoro sigurno upecati nekog „opozicionog“ soma kao Šapića ili možda čak one „0 od 5 miliona“.
    Ali ovaj potez ima i svoju lošu stranu: jasno pokazuje koliko bojkot pogađa Vučića, šta god on pričao, i koliko je zato i bojkot bio dobar potez!“

  6. Da je bilo debate onda bi rekli da Vučić ne želi da smanji cenzus, a pošto je smanjio cenzus samo da bi ta bajna opozicija imala bar neku šansu na predstojećim izborima opet ne valja.

  7. Gluposti. Smanjenje izbornog praga nije izmena izbornih uslova, već poboljšnje mogućnosti da manje stranke uđu u parlament. To što SZS smatra da su oni jedina opozicija i da nema drugih stranaka njihov je problem. Da savez sad propadne oni se ništa ne bi razlikovali od drugih. manjih stranaka, čak ne bi pojedinačno mogli ni 3% da ostvare na izborima.

  8. A sto malo ne prica kako mu je otac pokrao i unistio Angropromet u Kikindi, kako mu je sestra bez konkursa dobila radno mesto i specijalizaciju u zavodu za javno zdtavlje Kikinda…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.