Nedimović, Jovanov i Vučević - ministri ili najviši funkcioneri SNS 1Foto Grad Novi Sad

Nekog od vojvođanskih kadrova Srpske napredne stranke – Branislava Nedimovića, Miloša Vučevića i Milenka Jovanova, premijer Srbije Aleksandar Vučić imenovaće za ministre u budućem sazivu vlade Srbije, rečeno je Danasu u izvorima bliskim predsedniku Vlade. To je, kako tvrde Danasovi izvori, za sada jedino izvesno. U svakom slučaju, navode sagovornici našeg lista, svoj trojici sledi „dramatičan uzlet u stranci“, u skladu sa ciljem, ističu naši izvori – „podmlađivanja partije“.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

„Ozbiljno će napredovati u stranci vojvođanski lavovi – Nedimović, Vučević i Jovanov. Očekuje se njihov dramatičan uzlet u stranci. Aleksandar Vučić hoće da sprovede dramatične promene u Vojvodini, ali i da podmladi partiju. Neki će biti ministri, a neki najviši stranački funkcioneri“, ističu izvori Danasa, bliski premijeru.

Kako navode, o svemu će se doneti konačna odluka na stranačkom kongresu 28. maja.

„I jedino je to ono što se za sada izvesno zna“, zaključuju sagovornici Danasa.

Branislav Nedimović je kao član Demokratske stranke Srbije bio prvi čovek grada od 2008, kada je na vlasti u lokalu bila koalicija DS i DSS. U tri mandata bio je republički poslanik ispred DSS, da bi tu stranku napustio 2011. godine osnivanjem Grupe građana „Vredna Mitrovica“, nastale objedinjavanjem više nevladinih organizacija. Kao predsedavajući „Vredne Mitrovice“ imenovan je za gradonačelnika Sremske Mitrovice 2012. godine. Početkom 2015. prelazi u SNS, a o navodne zasluge za takav poziv Aleksandra Vučića stekao je tokom majskih poplava.

Milenka Jovanova, funkcionera SNS iz Kikinde, Vučić je u nekoliko navrata već pohvalio u javnosti rečima da bi „trebalo zapamtiti njegovo ime“. I ovaj naprednjački kadar vuče korene u DSS. Bio je član DSS do maja 2015. u kojoj je dogurao do mesta potpredsednika stranke i predsednika pokrajinskog odbora za Vojvodinu, dok je poslanik u vojvođanskom parlamentu od 2012.

Napustio je DSS u avgustu prošle godine pridružio se SNS. Kako kaže, sa naprednjacima je, i pre nego što im se priključio, sarađivao u Vojvodini, gde su se, prema njegovim rečima, borili zajedno protiv pogubne politike Bojana Pajtića. Mediji posebno ističu njegove izjave u vezi sa potrebom da Pajtić obuče „prugasto odelo“.

Miloš Vučević je gradonačelnik Novog Sada, koji je uveliko slovi za mogućeg budućeg premijera Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari