Negotin: Prvi rebalans opštinskog budžeta – kasa punija za stotinak miliona dinara 1Foto: J. B. K./Danas

Efikasnije i ekonomičnije trošenje javnih sredstava razlog su prvog rebalansa budžeta opštine Negotin kojim je između određenih pozicija u budžetu urađena preraspodela sredstava. Nakon rebalansa, u opštinskoj kasi je bezmalo 100 miliona dinara više.

Sa 1,318 milijardi dinara budžet Opštine Negotin je Izmenom i dopunom Odluke o budžetu Opštine Negotin za 2022.godinu uvećan za 98,16 miliona dinara i sada iznosi 1,416 milijardi dinara.

Rebalansom je, kako se to čulo na sednici loklanog parlamenta koji je većinom glasova usvojio predloženi rebalans, u skladu sa potrebama izvršena preraspodela sredstava između određenih pozicija, a zbog efikasnijeg i ekonomičnijeg trošenja javnih sredstava.

U strukturi izvornih prihoda najveći udeo čini porez na imovinu od koga u ovoj godini treba da bude ostvareno 243 miliona dinara, pa prihodi od komunalnih taksi za isticanje firme na psolovnom prostoru – 40 miliona, komunalne takse za držanje motornih, drumskih i priključnih vozila – 23,5 miliona dinara i drugi.

Odbornici lokalne Skupštine usvojili su većinom glasova i završni račun budžeta za 2021. godinu u kojoj su tekući prihodi budžeta ostvareni u iznosu od 96,68 odsto, dok su rashodi ostvareni u iznosu od 58,18 odsto od planiranih.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari