Nekadašnji kosovski šef diplomatije: Kurti da podnese ostavku, ako je prihvatio nacrt ZSO koji je procureo u javnost

Ostavite komentar


  1. Sto ga Kurti ne bi prihvatio. Pa ko da ga pisali i sastavljali zajedno Kurti i Osmani sa mentorima i saveznicima iz Berlina. A ZSO ce trajati sve dok se Kosovo ne docepa stolice u NATO, posto je stolica u UN (dok Rusija i Kina ne legnu na rudu), EU neizvesna. Stolicu u EU nece dobiti ni Srbija ni Kosovo, pa cak ih priznali, otvorili ambasade a odnosi cvetali kao fake dobri odnosi Nemacke i Francuske od 1945 (Nemcima Francuzi koristili za plan ujedinjenja , a Francuzi Nemce koristili da UK nikada nema neki jaci uticaj u EU …

  2. Lepo smisleno ZSO u okvirima ustava Kosovo, a Srbija i gradjani Srbije finansiraju ZSO nadležnosti (zdravstvo , prosveta) a vlada Kosova i EU za tu namenu ce dati 0 evra, dok ce Kurti i EU finansirati samo Kosovare i policiju Kosova, buducu vojsku Kosova a koji ce patrolirati i biti smesteni i u oblastima ZSO. Pa onaj plan Z4 je bio mnogo napredniji nego ovaj ZSO.

  3. Još je i ZSO problem.Odnosno glupost je problem.I treba da nam dođu Beograda i da radimo za njih.Ne zaslužujemo više državu,šta više i nemamo kapaciteta ni u narodu sve pametno i mlado je otišlo,a ovde se bori još nekolicina poštenih intelektualaca dok se politikom bavi uglavnom ološ i to najčešće polupismeni.

  4. Ne dopada se nama da vi pravite drzavu,ne dopada nam se ni jedan sporazum do sada postignut ,ali sta da radimo ,dok obe strane ne progutaju po nekoliko manjih i vecih zaba nece biti mirnije -prihvatanje stanja nikada.

  5. Svaka drzava de fakto ili de jure treba da brine ,odnosno da izdrzava svoje gradjane,ja uopste ne bih imao protiv da Madjarska ,Rumunija,Hrvatska i ostali koji imaju manjine u Srbiji salju dzakove para svojim sunacijama u Srbiji…dapače…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.