Nemačka diplomatkinja: Na Balkanu hibridne demokratije i mafijaške države

Ostavite komentar


  1. Naravno, gospodja piše to pošto se praktično penzionisala iz diplomatije. Dok je mogla da utiče, sledila je naredjenja svojih nadredjenih i direktno saučestvovala u tome što joj kao sad smeta. Što reče onaj momak svojevremeno i saže ceo period od raspada Jugoslavije do danas, možda i globalno – „oni bi kao da se odcjepe, a mi im kao ne damo.“. Sve je dil, svi su u talu. Ovo je mazanje očiju.

  2. Krivicu za stanje na Zapadnom Balkanu snosi i EU nekontrolisanim ubacivanje novca bilo preko evropskih fondova,bilo preko Evropske banke za obnovu i razvoj,Svetske banke,MMF…., kroz donacije ili povoljne kredite.Vlastodršci,čak,neće da kažu ni hvala,ni da obaveste narod o sredstima(najpre iz donacija),već komotno kupuju oružje na svim stranama,kradu i bogate se?Ili pojačati disciplinu ili usloviti kontrolu novca.Čest je slučaj da novac ne stiže onima kojima je namenje,već završava u džepovima vladajućih klika.

  3. Malko humora, malko sentimentalnosti, malko heroizma za 3 groša, malko velike ljubavi, malko intriga i spletki i na kraju dolazi -Happy End.

  4. Najviše me nervira održivi razvoj. U Nemačkoj, u Ruru, 50 tak generacija je živelo misleći da je nebo sive boje. Uništili su prirodu, i sad kad su se razvili, sad im se probudila savest.

  5. Stanje je i gore od opisanog, a posto su u zajednickom talu, korupciji i kriminalu, balkanski satrapi, EU birokrate i najzanacajniji evropski politicari sve ce ostati isto zadugo. EU birokratama i najznacajnijim evropskim politicarima Balkan je sjajna prilika da i oni dzepove i kofere nabiju kes parama grdjana EU i zato drze poslusne kriminalce na vlasti, a gradjane u strahu i medjunacionalnoj i svakoj drugoj mrznji.

  6. Eu bi balkan pretvorila i u logor, ako bi to omogucilo sklapanje za njih korisnog posla. Ili u logor ili u farmu ……

    1. Dok god se razmišlha da je neko drugi kriv za ovaj užas u kome živimi i dok god očekujemo da neko drugi „pomogne“, „utiče“ ili „popravi“ stvari u NAŠOJ zemlji, nema nam pomoći. Gospođina zapažanja su apsolutno tačna i upravo i jedino je njen posao da na njih ukazuje.

  7. Tacno procjenjena situacija, samo trebalo da doda kako ici napred i sta treba raditi, ali doduse i EU ima krivicu jer trebalo jos snaznije da udaraju na onu politiku koja je nevala i da mu da sankcije drzavne i najvise individualne po imena tako da se zna koje taj koj nas ne dozvolava da idemo napred.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.