Ambasade Francuske i Nemačke: Spomen ploča palim srpskim vojnicima pomerena na našu inicijativu, samo nekoliko metara dalje

Ostavite komentar


  1. Umesto da tu njihovu licemernu tablu postave na to slobodno mesto, oni su uzeli spomen plocu Srbima i makli je u stranu da bi tu svoju tablu postavili na centralno mesto. Da li postoji gore ponizavanje? Sve to se ne dogadja na nekom francuskom ili nemackom groblju nego na srpskom koji je pod jurisdikcijom SPS. Sve to rade bez pitanja i konsultacija sa Srbima. Moze li bednije da se ponasaju? Cude se sopstvenoj nepopularnosti? Sve rade da ta nepopularnost medju Srbima svaki dan raste. Medjutim, treba Nemcima i Francuzima vratiti istom merom, imaju i oni groblja po Srbiji i cak su glupi Srbi napravili nekakav spomenik „zahvalnosti Francuskoj“.

  2. Sta, opet cenzurisete komentare? Nema kritikovanja gazdi? Moze samo „bravo“ i „svaka cast“? Onda „bravo“ za Nemce i Francuze sto su po ko zna koji put ponizili Srbe i makli u stranu spomen obelezje Srbima i to na srpskom pravoslavnom groblju, kao da je to nesto nevazno ili kao da se radi o pripadnicima nize rase i sto su na mesto te spomen ploce postavili svoju licemernu „plocu“. Bljak.

  3. Krajnje je vreme da se pomeri iz Beograda onaj „spomenik zahvalnosti Francuskoj“. Odavno je obesmisljen i samo zauzima mesto. Ne teko davno bilo je neka informacija da nemacka ZAHTEVA ne znam kakvo obeldzavanje i odrzavanje grobova nacista i Nemaca ubijenih za vreme I svetskog rata na teritoriji Srbije – ovo sta su Nemci uradili u Pristini treba da bude vodilja i inspiracija u vezi tih nemackih grobova.

  4. Jadni mi, kad nam pripadnici Kosovskih snaga drže počast poginulim vojnicima,bez nas Srba!

  5. Ovo što se Francuska uvezala sa Nemačkom ,nije dobro ni za nas ni za Francusku,Francuska je izgubila svoju politiku i podredila je Nemačkoj koja vlada EU a za nas nije dobro jer gde god su Srbi ostavili svoje tragove to Nemci pokušavaju da to ponište kao u Hrvatskoj , BiH preko Šmita, u Crnoj Gori zabranjuju da Srbi udju u vladu ,na KiM podstiču Albance da proteraju Srbe a i rušenjem ovog spomenika sve u cilju da se izbrišu tragovi Srba koji su se i u prvom i u drugom svetskom ratu borili protiv Nemaca a ovo što Francuzi pristaju na sve to je sramota i bruka za njih jer su postali privezak Nemačke i ako su nuklearna sila. Ovo je osveta Nemačke prema Srbima za prvi i drugi svetski rat.

  6. Koje ponizavanje Srbije..proterati ambasadore zbog mesanja u unutrasnje stvari suverene drzave Srbije

  7. Под хитно изместити са Калемегдана негде у Пиносаву ако може, споменик захвалности француској .

  8. A sto taj vas spomenik ne postaviste tamo gde ste pomerili srpski? Ali to je neki zapecak. A ovo je centralno mesto i naravno bice i na albanskom. Vreme je da se pomeri spomenik francuskim vojnicima u Beogradu.

  9. Momentalno „samo malo“ pomeriti onaj spomenih zahvalnosti Francuskoj i na njegovo mesto postaviti spomenik poginulim gradjanima Srbije. Dosta vise.

  10. To je srpsko pravoslavno groblje. Ko je njima dao dozvoli da to pomeraju? Sad posle 100 godina srbima i na srpskom groblju nema mira i nemaju mesta. Neka. Istorija ce se ponoviti. I uvek se ponavlja. Samo se nadam da ce srbi tada biti pametniji i nadam se da su izvukli pouku iz svih dosadasnjih istorijskih trenutaka.

  11. Ambasade pobedničkih zemalja sklonili spomen ploču da ne kvari ambijent prilikom slavlja. I posle naknadnog tumačenja, pošto kao Srbin nemam mentalni sklop prosečnog evropljanina, samo da kaźem – Istorija se ponavlja, ali ne trpi ponavljače.

  12. Nečuven bezobrazluk i drskost bez presedana, ambasada Nemačke protiv koje su se borili ti izginuli Srbi traži izmeštanje spomen ploče u Srbiji da bi stavili nešto drugo? To je diplomatski skandal bez presedana a oni se još i hvale umesto da se pokriju ušima i ćute.

  13. A da li se francuski ambasador prvo izvinio nemačkom kolegi i albanskim kačacima zbog savezništva sa Srbijom u vreme Velikog rata? Bilo bi krajnje neuvidjavno sa njegove strane ako to nije uradio, imaće pod hitno da leti nazad u Pariz na konsultacije.

  14. Šta ti je okupaciona sila, otvoreno kažu da su na njihovu inicijativu ‘NAREDBU’ uklonili gde oni hoće !

  15. Posle toliko godina pomera se ploča sa imenima Srpskih ratnika ?.postavlja se ploča za sve pale borce Francuske i protivničke Nemačke. Koji su to borci pali na tom prostoru iz tih država?Osim Bugara i Albanaca drugih nema. Članice NATOa falsifikuju istoriju

  16. To nisu ambasadori već eu bitange! Objavite komentar! Je l mogu ja da pomeram vaše spomenike?

  17. Pa da….mi smo naivni. Zasto nije podignuta spomen ploca francuskim zrtvama ,,samo nekoliko“ metara dalje, a stara ostala na svom mestu???

  18. Sramno da gore ne moze!
    Nemci zele da poniste istorijske poraze u ratovima u kojima su milioni ljudi nestali njihovom krivicom!
    Uzasno je sto im današnja Francuska u tome pomaže.

  19. Nemcima smeta jer su oni bili u tom ratu porazena strana.Sad bi da obriau istoriju i da se oni pokazu kao borci protiv fasizma.

  20. Vasi mentori,zato mi se i povećava mrznja prema vama ..nemate ni casti ni obraza..ali upamtite Bog je veliki ako se neplasite ovog sveta,znajte ima nešto tamo gore

  21. Kakvo licemerje i ponizavanje Srba i poginulih Srpskih ratnika ! Jos nam vredjaju i inteligenciju glupavim objasnjenjem !

  22. Ovo je ponižavanje kakvo Srbi odavno nisu doživeli! Diplomatski skandal koji treba podići na najviši nivo! Reciprocitet obavezno!!!

  23. E moji Francuzi, De Gol se sada prevrće u grobu. Borio se da ne budete američki protektorat i rizikovao da dobije metak u glavu. A gledaj sada, još kao imaju opravdanje za ono što rade. I kakvi su to ambasadori zemlje koja nije članica UN . Vratiće vam se kao bumerang vaša sirovost i bahatost. Vi ste neljudi

  24. Posto vise nije bitno ko je bio na kojoj strani u WWI da se na novu plocu, koju su kreirali Francuzi da se Nemci nebi osecali iskljucenim, ukljuce i basibozuci jer su i oni stradali. Ako je groblje vlasnistvo SPC onda bi crkva trebalo da trazi izmestanje nove ploce sa groblja zbogometanja poseda pa neka Francuzi naprave svoje groblje i tamo stave svoju plocu. Za njih na nosoj ploci ima mesta zato sto su nase pradede zajedno ratovali, ali za Nemce i njihove saveznike (zlotvore u oba WW) nema. Na Francuzima je da odluce sa kim ce pocivati njihovi pretci.

  25. Pometiti odmah spomenik na Kalemegdanu levo a na to mesto staviti spomenik oslobodiocima Beograda

  26. …. i svim poginulim francuskim vojnicima na kosovu. Pa što ne stavite i saveznike albance u prvom svetskom ratu.

  27. Pa sta ke sa našom Diplomatijom,što neraguje,to su naši preci ,kojo se borili za slobobu svih nas,zašto Srbija cuti i ne reaguje,da je vrate gde je bila,i da se ne menja istorija srba na kosovu i metohiji,I jos na Srpskom pravoslavnom groblju

  28. Dokle je doslo da Nijemci odredjuju gdje ce stajati spomenik srpskim vojnicima iz 1.svj.rata….

  29. Kompromis: jedna grobnica i jedna spomen ploca za sve poginule vojnike Srbije, Francuske i Nemacke. POMIRENJE JE BUDUCNOST !

  30. Francuski “ junaci“. Kako ste se borili jos uvek bi bili pod Svabama. A pomeratw spomenik pravim junacima. Sramota.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.