Nemačka štampa o sastanku Šolca i Vučića: „Žestoka neslaganja“ u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Dokle god je Vučić, najverniji, najjači, najuporniji i najagresivniji odani saradnik Putina i njegove anticivilizacijske politike prema Evropi, živ – od mira na Balkanu nema ništa. A vi sada tumačite i rešavajte tu činjenicu kako hoćete!

  2. Sankcije, same po sebi, nisu toliko bitne, koliko stanje u Srbiji. Da je sve drugo u redu, verovatno se i ne bi toliko insistiralo na sankcijama.

  3. Vekovni neprijatelji ne mogu preko noći postati prijatelji dobrih namera. To što otvaraju fabrike i banke u Srbiji znači samo jedno, imaju interes, veliki interes.

  4. EU nikako da shvati da radikali podržavaju samo autokratske (nedemokratske) rezime. Prema tome sve je jasno.

  5. Nadam se da će biti snage da nas drugi nateraju da odlučimo kada već sami nismo sposobni/smeli/mudri/.. da sami odlučimo.

    Licemerje političara (na samo ovih koji je DOS i DS doveo na vlast svojim ne-činjenjem i željom da se namiri „za svog vakta“) će nam doći glave. Kakvo „Ne damo kosovo!“ (ili „i Kosovo i EU“ ranije) ili „pravoslavna braća“ (halo, član 11. Ustava RS kaže drugojačije)

    Hajde više da se priključimo EU, NATO i zapadnim merama vrednostima ili da budemo gubernija i da znamo gde smo.

    uzgred, dvadeset godina posle II sv rata (ili II svetske specijalne operacije) su Srbi i svi drugi Jugosloveni krenuli da rade u SR Njemačku a po zemlji je dolazila tehnologija sa zapadnih tržišta više nego sa istočnih. Dokle licemerje, u Kragujevcu su dva najpoželjnija poslodavca firme iz Nemačke (Siemens) i Italije (Fiat) a niko ne pominje 21.oktobar 1944 ili „život damo Trst ne damo“… sdruge strane niko od političara ne vozi Lade i ne šalje decu na škole ili da rade u podmoskovlju…

    Želim da znam da li će mi sin može biti „oslobadjati“ Kosmet ili biti deo Crvene Armije koja će „de-nacifikovati“ Baltik ili tako šta. Dosta više!

  6. @ET „Vekovni neprijatelji..“ … poštovani, ne budite naivni i emotivno nezreli – nema vekovnih prijatelja i neprijatelja nego odgovornost za budućnost te stvaranje prijateljstava ineprijateljstava prema tome. Da zabranimo onda one koji imaju interes u Srbiji da bilo šta „otvaraju“ i da im ne dajemo novce udžep da to rade… platimo svoje ljude da naprave nešto. Verujem u ovu zemlju, sve sa takvima kao što ste Vi koji romantizovano gledaju u prošlost, odbijaju da se pogledaju u ogledalu a, ne daj Bog, da razmišljaju o budoćnosti na koju sami utiču… zaista

  7. Зашто Срби не могу да схвате да Немачка не отвара ни једну творницу, ни у Србији нити било где на свету. Овде влада приватна привреда и само власници отварају нове погоне било које врсте, и то на сопствену одговорност и ризик, држава им не помаже у томе.
    Читам о историском пријатељеству Русије и Србије, то је апсолутна лаж и показује само апсолутно непознавање историје.

  8. I posle dva Svetska rata mi se nismo opametili. Opet Nemci nešto od nas traže. Alo bre Nemci znate da se nikad po vas nije dobro završilo, pa ne čačkajte mečku. Ja bih mu to rekao. Ovom Šulcu, Šolcu…

  9. Zanimljivo kako je za mnoge normalno da Solc govori i naredjuje u ime EU kao da druge drzave ni ne postoje u toj EU, da se niko ne buni sto Nemacka zloupotrebljava EU integracije za zaokruzivanjee nemackog interesa u vezi Kosova kao ni to da jedan Nemac dolazi u Srbiju i pocinje da izdaje naredjenja sta Srbi moraju da urade ili to sto jedan Nemac uzima sebi na pravo da odlucuje o tome sta ce biti sa delom drzave Srbije. To su isti oni Nemci koji su odgovorni za ubijanje na stotine hiljada Srba u zadnjih stotinjak godina. Zanimljivo i da je to i takvo podilazenje Nemcima najvise prisutno kod onih koji izigravaju demokrate i liberale i bune se protiv Vucicevog rezima – ako je gazda Nemac, to moze.

  10. Velika laz kao i ovih svih prosli godina. Ko je lud da da svoju zemlju. Nemci su jedva cekali da vrate istocnu Nemacku i da budu celina, a od nas traze da damo nasu teritoriju. Pitam ove koji su za otudjivanje Kosova da li bi oni dali svoju kucu i imovinu nekome strancu na poklon. Ako ima takvih neka mi se jave. Obecanje ludom radovanje. Sta cemo dobiti od EU da placamo EU porez i Nato porez. Onda cemo tek da kukamo da nemamo i onaj ko vodi politiku da nije dobar.

  11. Nikad u nato evropska unija ako bas mora i to bez sankcija i priznavanja Kosova

  12. Iz ove se situacije naprosto nemoguce izvuci bez stete. Ako uvedemo sankcije ispljuvace nas Rusi i kazniti. Ako ne uvedemo to ce uciniti EU i SAD. Sta god napravili jednoj od strana bicemo licemeri. Rusima ako uvdemo snkcije jer smo se slizali a njima do vazalnog odnosa, a okrenemo li im se licemeri i lazovi smo prema EU. Uvedemo li sankcije trazicemo da budemo nagradjeni, po nasem starom sibicarskom sistemu vodjenja politike, napravimo sami problem pa onda trazimo nagradu sto smo ga resili. To je rezultat politike stolica. „I jare i pare“. Sto drugi nemaju te probleme? Mi uvek nesto hocemo da smo posebni. Stisni Vucicu i ili povuci kandidaturu za EU i nema vise priotisaka ili Rusima kazi da idemo u EU. Posledice tvoje politike neminovno ce mo da kusamo.

  13. Опет услови, може санкције, али безусловно пуноправно чланство Србије у ЕУ и приступ свим фондовима ЕУ, наравно и помоћ од 40 милијарди евра за економски препород Србије, толико нам дугујете за НАТО разарање.

  14. Ponudite pristup clanstvu evropskih zemalja i konkretan datum.Videce te kakvo ce biti raspolozenje za uvodjenje sankcija rusiji.

  15. Svim firmama iz nemacke pokazati izlazna vrata. Sve njihove fabrike zatvoriti. Nama proizvodnja ne treba. Svi bez posla moraju u poljoprivredu da imamo hranu. Od rusa mozemo uzimati gas i naftu i mi cemo biti seici na balkanu. Kakva bre EU.

  16. Prestanite da LAZETE narod. Ovo nije nista drugo vec jedan dobro organizovan performans Solc u Vucica da po ko zna koji put slazu SRBE jer je u stvari Solc dosao da dogovori „predaju“ EPS-a Nemackoj kompaniji RWE. Zivi bili pa videli. Samo kad to bude bilo bice kasno. A ti narode moj, stoko moja samo cuti i trpi !!!!!

  17. Koju zemlju ste vi dali strancima, zar ste toliko plitki, a da ne znate da je Kosovo samostalno več dve i kusur decenije.
    Plus da ne zaboravite, da morate da platite odštetu Republici Kosova nekoliko milijardi evra.
    A vi krenite se Putinu, mi odosmo u EU.

  18. Francuska i Holandija su otvoreno protiv proširenja EU. I još gomila zemalja EU ne gleda blagonaklono na zemlje Zapadnog Balkana. To je politika EU u poslednjih bar 7-8 godina. I šta sad hoće Šolc? Da li mi treba da budemo toliko ograničeni i servilni da ispunjavamo njihove zahteve u zamenu za prazna obećanja? U zamenu za „Mame mi, primećeno vas u EU“. Izvinite, ali, ne ide to tako.

  19. Dobar deo naše javnosti ne zna da gubitnici u ratu (vatrenom ili hladnom) najčešće jesu i gubitnici teritorije. Pošto su kod nas neverne Tome naročito glasne glede Nemačke, evo kako je Nemačka završila u teritorijalnom pogledu.
    Pre Prvog svetskog rata Nemački Rajh se prostirao na oko 542.000 km2. Posle tog rata Vajmarska republika se prostirala na 472.000 km2. Površina sadašnje, ujedinjene, Nemačke iznosi 357.000 km2. Manja za više od dve i po površine Srbije. I? Nemačka je naučila da ima stvari o kojima valja ćutati. Marljivi istraživač će pogledati, recimo, kako stvari u tom pogledu stoje sa Ruskom Federacijom u odnosu na minulu na Rusku Sovjetsku Federativnu Socijalističku Republiku.
    SRJ/Srbija je u Kumanovu potpisala kapitulaciju (ma kakvi se metaforični deminutivi pripisivali tom činu zarad patriJotski osetljivih pojedinaca). Ako nekome nije jasno zašto u Kumanovu, neka uporedi 1912, kada je Srbija bila saveznik zapadu i 1999, kada je postala neprijatelj zapadu. Oba slučaja povezuje Kumanovo.

  20. EU se siledzijski ponasa prema Srbiji I ocekuje da je Srbija voli. Pa ljubav treba zasluziti a od siledzija svi beze pa ce I Srbija pronaci alternativu

  21. Ja mislim da prorusko stanovnistvo ne treba terati u EU. Smatram da kao ni Rusi, ni Srbi se nisu odrekli svog imperijalistickog sna i trebaju dobiti slican tretman od EU kao Belorusija i Rusija.

  22. Sta god ko pisao, ne postoji, ali NE POSTOJI, u srpskom drustvu ni 15% onih koji bi podrzali clanstvo u EU, zarad priznavanja Kosova. To nije rezultat jednog statistickog istrazivanja, vec mnogih. Dok se bavi iluzijama. ova zemlja propusta realne sanse za boljitak.

  23. NATO, tj zemlje EU su nas bombardovale, uvodile sankcije, otele deo teritorije, Kosovo… I mi razmišljamo da se priklonimo njima?! Usrećili su se svi u EU! Ona će se raspasti. Sigurna sam da većina Srba nije za EU! To bi se pokazalo na referendumu! Oni samo nešto traže od nas, a ništa ne daju!

  24. Zavrtanjem ruke, nepravdom i poniženjem. Tako zapad sklapa prijateljstva i miri.

  25. Zašto se Šolcu i drugim zvaničnicima ne predoči hipotetička situacija u kojoj se povlači priznanje Kosova, plaća se odšteta, vraćaju se RS vojska i policija na Kosovo i Ruski narativ ostaje bez argumenata?

  26. Jedva nešto o najosetljivijem pitanju – Kosovu. Neprincipijelnost Nemačke i većine zemalja EU je ratom u Ukrajini isterana na čistac i postala belodana. Dakle, neće biti priznanja tzv. Kosova od strane Srbije, a ne priznaje ga ni pet zemalja EU.

  27. Sankcije, same po sebi, nisu toliko bitne, koliko stanje u Srbiji. Da je sve drugo u redu, verovatno se i ne bi toliko insistiralo na sankcijama.
    @Bitno
    Da je sve drugo u redu, sankcije bi se desile same od sebe.

  28. „Za Nemačku je srpsko odbijanje sankcija vrlo neprijatno…“
    Demontiranje SFRJ, sankcije, NATO bombe…sve je to bilo jako prijatno.

  29. Ovde firme otvaraju fabrike i iz interesa jer nigde NA SVETU.nemaju takve benefite kao ovde..pa setite se Fiat u Kragujevcu kad je hteo da se prosiri seljaci nisu hteli zemlju da prodaju ispod 400e po aru sto im je bilo skupo.Prepametni Suki kao MO dao im je bivsu kasarnu sa razvijemom infrastrukturom dzabe….gde to ima na zapadu…drugo Srbija vec godinama uplacuje dva posto svog BDP godisnjeg u budzet EU….pare koje dobijemo od EU trecinu uzmu odmah oni sami a ostali deo njihove firme….steta od bombardovanja i sankcija je preko 100 milijardi evra a oni nisu nam dali ni jedan posto dzaba para….prema tome platite nam stetu i zbogom 4 Rajh…ionako necete dugo

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.