Nemački ambasador: Ključna poruka Šolca je da Srbiji i državama Zapadnog Balkana pridajemo veliki značaj

Ostavite komentar


  1. Treba znati ovoliko arogancije, licemerja i duplih standarda ugurati u samo jedan intervju. Bravo Sib! Ako nekome nije jasno zasto popularnost EU opada i zasto je Nemacka, da se blago izrazimo, neomiljena u Srbiji, ovaj intervju daje odgovore. Elem, jedan drugi Nemac, Adolf Hitler je imao veoma slicnu politiku u odnosu na Kosovu, podrzao je albanizaciju Kosova, albanski separatizam, finansirao naoruzavanje i vojnu obuku Albanaca, omogucio progon tamosnjih Srba… Da nije i Hitler to radio jer, human kakav je vec bio, nije mogao da gleda „krsenje prava Albanaca“? Sta je bio Hitlerov izgovor? Vise bi cenili te Nemce kada bi otvoreno rekli da je otcepljenje Kosova njihov interes, bio i ostao, umesto sto kao Sib pokusavaju nesto sa tim ljigavim izgovorima.

  2. Ове изјаве амбасадора Немачке морају изазвати реакцију наше владе и аргументовано демантовање неистине по питању положаја албанске националне мањине кроз непрекинути низ година од 1945 г до данас !
    Неприхватљиво је његово инсистирање да оправда агресију НАТО пакта и отцепљење Косова и Метохије ,наше историјски неприкосновено кључне територије и значаја за нашнационални идентитет !

  3. Kljucna poruka je da se Nemacka ponasa kao nije bilo I i II svetskog rata i da ponovo pokusava da Balkan uredi prema sopstvenim interesima i sa „starim saveznicima“ u regionu. Nemacka smatra Balkan svojom imovinom, smatra da ima prava da se mesa u unitrasnje stvari drugih drzava i da namece svoje interese. Za to koristi ucene, pretnje, zloupotrebljava EU institucije i EU integracije. Sib treba da preskoci predavanja o vrednostima, postovanju medjunarodnog prava i lupetanja o „nicim izazvanoj agresiji Rusije'“ a da ne spominjemo ta njegova tumacenja razloga agresije na Srbiju i zasto podrzavaju albanski separatizam. Nije svestan koliko ispada licemeran i koliko se smanjuje u ocima citalac ovog intervjua.

  4. Bas me briga za Nemacku, za Solca i njegovog ambasadora sta ce da kaze.Organski ih ne podnosim i muka mi je sto uopste nervirate i smarate gradjane Srbije sa njima!

  5. @Геџа
    Raška je mnogo važnija za naš nacionalni identitet od Kosova, bez obzira na sve.
    A mi tek sad otkrivamo dvorce i stare bogomolje koje su nekada davno tamo postojale…
    80-tih godina prošlog veka se vršila velika akcija u Jugoslaviji, kad su svi radnici odvajali po 1 nemačku marku od plate za razvitak Kosova i Metohije. Kad su Albanci postavili pitanje gde su novci, naši su im rekli da ne talasaju previše. Niste znali?

  6. Dopada mi se ideja EU i NATO, ali Srbija ne sme da pristupi ovim organizacijama čijim članicama upravljaju ovakvi ljudi.

  7. Toliki znacaj da nas drzite u predvorju EU vec dve decenije i jos ko zna koliko decenija, a od sledece u EU necemo moci kao dosada, nego online prijava, davanja para za prijavu i cekanja odgovora do dve nedelje da li se moze i EU ili ne. Nar si zemčje lamdidati đogli da budu
    Izostavljene iz toga,

  8. Veliki značaj pridaje i bokser vreći za udaranje. Odlično razumemo kakav istorijski veliki značaj Nemačka pridaje građanima Srbije. Molim Vas najlepše da ne provocirate više građane sa bajkama o Srbiji u EU.

  9. Sankcije će pogoditi i narod Rusije,a ne samo odgovorna lica.Oružje NATO pakta dovlače u Ukrajinu njihovi rukovodioci,a ginu i civili,a ispaštaju i izbeglice.

  10. А, да сачекамо још 20 година, па још и неку приде како бисмо можда ушли у ЕУ. Какав арогантан став његове екселенције…

  11. Ključna poruka je da sve što Rusi rade Ukrajini mi to isto radimo Srbiji, samo što to nije isto.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.