Nemački ambasador u Prištini: Ohridski sporazum mora da se primeni odmah

Ostavite komentar


  1. Како ће Косово да формира „Заједницу српских општина“, ако Срби не учестувју на локалним изборима?!
    Каже ли господин амбасадор нешто о томе?…

  2. Zamislite udje vam komsija u kucu i donese papir na kome trazi vas potpis da mu je predate,vi naravno necete i bunite se,on ode na sud da se zali,ode gde god ima podrsku za tako nesto i onda vas svi oni teraju da to uradite i svoju kucu predate zato sto oni tako zele? Ko je ovde lud,ako je njihovo sto ga uzimaju,a ako nije sta hoce od nas..?

  3. @Чарли Хоћете ли да иселите ове што су се бесправно населили под земљом у Батајници?!

  4. А Заједница српских општина не мора да се формира ни после десет година? Одмах се види ко је коме биопријатељ у два светска рата.

  5. Seća li se neko aneksije BiH i stvarnih razloga izbijanja Prvog svetskog rata? O drugom da ne govorim…ah ti Nemci na Balkanu.

  6. @Миливоје Радаковић

    Od albanskih sovinista samo su srpski autosovinisti pateticniji.

  7. @Миливоје Радаковић

    Zaista si dirljiv sa tim palanackim autosovinistickim kompleksima…

  8. A šta je dogovoreno u Briselskom sporazumu br.2? Nešto što je potvrđeno u Ohridu? Ali nije ispoštovano kod prijema Kosova u OEBS? Ili je Kurti kruti jer kapira nešto što 80% Srbije nije informisano da zna? Da li zato u čitavoj Evropi inflacija raste samo u Mađarskoj i Srbiji? Da nije bilo masovnih ubistava u maju, Vučić bi prihvatio Jeremićev predlog da se ,narod’ izjasni na referendumu – i kao što se 2006 izjasnio za novi ustav, izjasnio bi se, moguće i ubedljivije, da je za sporazum? Sankcije Rusiji? Na uvoz ruske nafte ili izvoz jabuka u Rusiju? Neke personalne? Tek se tu ništa jasno ne govori, a Mihailović POKS je pre nekoliko meseci rekao da ih je Srbija već uvela. Rusiju bi baš pogodile te sankcije? Sada čitam da SAD ne dozvoljavaju Vučiću da bude prevremenih izbora, ne kao vest nego kao mišljenje analitičara. Zašto? Da bi se sprovodilo ono na šta se Srbija obavezala u Ohridu? Zbog žurbe zbog izbora u SAD? Pa oni mogu prosto da ne investiraju u Srbiju, da uvedu vize iz bezbednosnih razloga, eto 31.12. za srećnu novu godinu? Sve i da pobedi neka Tramp agenda, ako pobedi, dok ne sedne u sedlo negde 2025, pa srpski ekonomski tigar ima da oglođe ne samo svoj rep, nego i.. Možda opoziciji ne raste rejting, ali moguće i da Vučiću pada, i da sada vaga? To ne utiče na kampanju pošto je stalno u kampanji? Totalitarno sam ultranekompetentan, imam samo osećaj, da ukoliko ne bude sprovodio dogovor džaba mu pobeda, a ako bude sprovodio možda ne bude mogao da vlada samostalno? A ne bih otpisao ni mogućnost bojkota izbora ako se ne promene izborni uslovi, medijska scena. Ovoga puta demokratska ili kako je zovu prozapadna, proevropska opozicija, imala bi puno praktično i moralno pravo na bojkot, a EU bi priznavanjem takvih izbora dala legalitet nelegitimnoj vlasti kojoj je jedina institucionalna opozicija proputinovska? To bi bio zločin protiv demokratije u srcu Evrope koji bi još morali i da finansiraju? Nem pojma, ali cenim da bi posle toga broj građana Srbije a koji su za EU u procentima postao jednocifren, 3-4%, i to bi bili većinom gornji slojevi SNS i proputinovske opozicije. Tema za razmišljanje da se usereš, ali ako živiš u Srbiji, dela će da ti govore…

  9. Eto, odgovorio u Nišu. Biće redovni, malo ubrzani, lokalni. Ako se opozicija ujedini na lokalu, moraće da objasni glasačima da su to komunalni a ne ideološki, ako uopšte imaju odbore u tim sredinama, dok Vučić gazi iz infrastrukture i baze. Pokrajina Vojvodina je toliko nebitna da može samo da posluži kao trening. Beograd neće imati izbore a vadiće se na Šapića. Osim ako desetine hiljada Beograđana ne izađe na neki beogradski opozicioni skup koji će biti istrajan u zahtevu da ih bude a nekako osećam da im je prošao momentum.

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 10

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.