Nemački list „Cajt“: Šolc u Srbiji pravi istu grešku kao Merkel s Rusijom?

Ostavite komentar


  1. Vec smo dobili ogovor od Nemacke kancelarke zbog cega oni jos nemaju rudnik litijuma. Zena je sve razjasnila.Kada ispune sve propise imace i oni rudnik kao i mi.

  2. Za nemački list Cajt ne znaju ni sami Nemci. A njihovo poređenje Srbije i Rusije je tako suludo da to nije normalno. A baš takav tekst se uklapa u nivo izveštavanja ovog lista.

  3. @Radeon
    Die Zeit je jedan od vodećih nemačkih nedeljnika. I jedan od najstarijih. Die Zeit je jedan od „Leitmedien“. Proguglaj, razumećeš. A paralela izmedju Rusije i Srbije, nije baš pogrešna. I Rusija i Srbija se već decenijama vrte kao u nekom začaranom krugu. Ne znaju gde bi. Opisujem vlast, nikako narode.

  4. Nekome je stalo da destabilizuj3e Srbiju i ponovo od nje napravi ekonomskog vazala

  5. I sad ima naftu pa je uvozi iz UAE ali to je izbor moćnih, a mi na Balkanu moramo da imamo neki mamac kojim ćemo se čvrsto vezati za EU.

  6. Važno je neprijatlejima da Srbiji otmu bilo šta što donosi profit pa i sam litijum. Tajkuni im u tome pomažu

  7. Kada se tekstovi baziraju na sagovornike kao sto je Vedran Dzihic ili nemacki bivsi potpukovnik koji je na Balkanu ucestvovao u „uredjivanju“ Balkana po uzoru na onaj hitlerovski iz II svetskog rata, onda je i vise nego jasno da se radi o jos jednom anti-srpskom pamfletu. Anti-srpskom a ne anti-vucicevskom. Vucic kao i onomad Milosevic su odlican izgovor za ostvarivanje anti-srpske agende iako ti koji je sprovode ne bi nista drugacije radili ni da je neki novi Djindjic na vlasti.

  8. Porediti rudnik kalijuma i rudnik litijuma je kao i porediti zabe i babe. Razlika u tehnologiji proizvodnje je takva kao kada poredite proizvodnju psenice i bakra. Pa, onda, uporedite njive psenice sa Borom. Ako ste bili u Boru. A niste jer bi drugacije pisali.

  9. @Rocko

    Ako je i najstarija novina to ne znaci da je i uvek i profesionalna i da ne odradjuju tekstove u korist necijih interesa niti bi bilo prvi put da „ugledni nemacki listovi“ lazu i sprovode srbofobnu propagandu, setimo se devedesetih, cetrdesete da ni ne spominjemo. Verovati u dobronamernost i bezazlenost Nemaca je jednaka verovanju u Deda Mraza sa sve letecim rudolfom.

  10. Poslije ovog clanka ne bih im dala da taknu jedan pedalj Srpske zemlje taman da ga plate velikim dukatom. Njima treba litijum a nama nasa voda, livada i ciste rijeke

  11. Dajte jos malo tog Vucica. Njegove fotografije i ime , bilo kojim povodom. Belodano je da radite po ucinku i tu su komentari vasih citalaca, beznacajni i bepredmetni.

  12. Oba lista pogodila u sredu. Rotert je posebno dobro opisao stvar. Šolc u stvari nema pojma šta radi, kao što ni Angela nije imala. Nesposobne birokrate.

  13. Već je to gotovo, uloge su davno podijeljene. Slovenija kao država mamac za EU. Hrvatska je određena kao zemlja za odmor, Srbija država rudnik, BiH država problem kad zatreba, Kosovo država za drogu i USA baza

  14. Sta se moglo ocekivati od Nemaca.Slusajuci mog oca 97god i njegovog oca nema tu neke razlike u odnosima Austrije i Nemačke prema Srbiji bez obzira koji vlastodržaca sedeo ovde.Mozemo da se nadamo da cemo imati malo sreće i sačuvati narod od nacista,i imperijalisti sa istoka i zapada.

  15. A Nemacka ljubav prema Srbiji i Srbima se ne menja od 1914 , to vidimo i u ovom članku

  16. Zar je moguce da objavite ovakav tekst sa ovakvim sagovornicima?
    Informer je Politika na osnovu ovog teksta…

  17. Što je ovaj lik opterećen Srbijom kad u svemu vidi velikosrpsku politiku. Sve ove državice bivše Jugoslavije nemaju dovoljno ljudi ni za radnu snagu jer se svi odseliše a ne još i za ratovanje. Hajde Evropljani, pustite nas na miru da možemo obrađivati svoje njive i piti pivo u hladovini.

  18. Kopanje litijuma je izdaja Srbije,jednom otrovana zemlja,voda i vazduh ostaju otrovani zauvek. Zato NEMA KOPANJA !!!

  19. Kad je toliko dobro u dolini Jadra zašto se ne preselite tamo sa celom redakcijom? Pa uživate u vodi i vanserijskoj poljoprivredi.

    Dolina je sam čemer iz koga je većina stanovnika izbegla ili preko ili u Beograd.

  20. vidite kako izgledaju na slici veliki vucic i mali sulcic sulcic izgleda kao krtica spreman da rovi po srbiji uz podrsku vucica

  21. Merkel nije napravila gresku sa Rusijom. Godine 2008-me je zajedno sa Sarkozijem na samitu NATO u Bukurestu rekla da je „otvaranje vrata Ukrajini za ulazak u NATO objava rata Rusiji“. Dakle, gresku su napravili ti drugi a da je do Merkel Ukrajina bi bila neutralna, ziva i zdrava, Nemacka sa jeftinim energentima, Severni tok bi jos uvek postojao, inflacije u EU zbog rata ne bi bilo a Rusija i Kina, istorijski neprijatelji, ne bi bili u bloku (plus Indija, Pakistan, Bliski istok… pa cak i Severna Koreja i Iran).

  22. Sasvim pravilno poređenje Srbije, Madjarske i Rusije. Evropi verovatno treba litijum, ali joj ne treba drugi Orban ili nekakav mali balkanski Putin.

    Što se tiče tog nesrećnog rudnika, mislim da će Vučić odustati od dila sa Rio Tintom da bi spasao svoju guzicu od srpskog inata.

    Istorijski gledano, srpski političari nikad nisu propustili priliku da od dve loše opcije izaberu onu goru, tako da je očekivati da će Jadar na kraju biti budzašto prodat braći Kinezima.

    Uzdravlje!

  23. Nisam razumeo rudarenje litijuma tj trovanje srbije,vode,zemlje,stanovnistva po nagovoru Sulca je Milosevicev velikosrpski program …..odvalise tek da nesto ,kazu a srpskim gradjanima ko ih j….

  24. Hoćete litijum? Pa da citiram Drakčeta: „Trenutno možemo da vam damo k****. A za ostalo ćemo da se dogovorimo.“
    U prevodu: NEĆETE KOPATI

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.