Nemački mediji: Srpskoj opoziciji ostaju samo protesti

Ostavite komentar


  1. a sad skupština pa vlada pa potpis i ode KiM ili će neki novi cirkus da se agonija još malo produži i osmisli kako profitirati u svemu

  2. Eto, imao sam priliku da vidim i kako se vlast u Nemačkoj, konkretno gđa Baerbok, obraća protestantima koji traže prekid finansiranja rata u Ukrajini. Rekla je bukvalno da je ne zanima i da će vlada svoju agendu povodom toga izneti, sviđalo se to građanima Nemačke ili ne. Tako da, gledajte vi u svoje dvorište. A imali smo prilike da vidimo i Makrona kako godinama mlati žute prsluke po Parizu i, nikom ništa. Pa protesti širom EU koje ti isti mediji i ne objavljuju. Demokratija je umrla sa polisima u antičkoj Grčkoj još davno. Voleo bih da vidim koja zemlja sada u ovoj eri globalizma za sebe može da kaže da je demokratska i da građani zaista biraju svoju vlast na izborima, a da to ne rade globalni i moćni akteri, a zna se na koga pritom mislim. Uostalom, posle tretmana novinara Juliana Assange-a od strane tih istih vlada tzv. ,,demokratskih,, zemalja, mislim da je svakom jasno kuda je otišla demokratija…

  3. Neka se onda ne čude na zapadu ako se kojim slučajem povatamo za šije. Ovo je prevršilo svaku meru a oni bi mogli malo da postanu objektivni i da prestanu da ignorišu očiglednu autokratiju. Hvala.

  4. @Boža, ako svi mi kojima sve ovo smrdi, krenemo da promenimo državu, ostaćete sami u tolikoj zemlji. A onda će veličanstveni da vam dovede žute i sive sa istoka pa ćete onda da nas pravite od blata. Veruj mi!

  5. Победнику избора честитке за наредних 5 година. Осталима више среће и више рада уз планове и идеје за наредни пут. Видимо се 2028. на изборима. Поздрав…

  6. Dragi zemljaci
    Dok hercegovci masovno glasaju u Hrvatskoj, vojvođanski mađari u Mađarskoj, jer ljudi imaju dvojno drz vljanstvo, nije nikakav problem. Zašto se bunimo kad glasaju srbi iz R. Srpske.? Ajmo biti malo realni.

  7. Pa šta drugo da im ostane, ulica, protesti , rušenje i protest glađu .Izdali narod, a narod ih neće.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.