Nemački novinar: Rusija briljantno igra kako bi osvojila srca Srba

Šta piše u publikaciji koja analizira rad ruske agencije Sputnjik i „moskovsku propagandu“

Ostavite komentar


  1. Na žalost nemački novinar Tomas Braj, ne vidi nekoliko osnovnih, a jako bitnih činjenica: Prvo, ko je ucenjivao i bombardovao Srbiju 1999 godine, Rusija ili Zapad? Drugo, ko je okupirao 12% teritorije Srbije( Kosovo i Metohiju), Rusija ili Zapad? Treće, ko je razbio Jugoslaviju i ne dozvoljava da oko milion i po Srba, nastavi da živi u svojoj državi Srbiji, Rusija ili Zapad? Četvrto, ko ne dozvoljava da se srpski narod lažno prikaže kao genocidan, Rusija ili Zapad? I tako dalje… Kada bi se poštovani novinar malo objektivnije upoznao sa odnosom Zapada prema Srbiji i srpskom narodu, ne bi pisao ovakve nepotpune članke.

  2. I Zapadnjaci igraju apsolutno istu igru po istim pravilima, tako da zec nije u tom grmu.

    Nego, „jedno delanje vredi kao stotinu govorenja“.

    A Srbi su na sopstvenoj koži osetili delovanje i jednih i drugih; Zapadnjačko delanje je ostavilo (i dalje ih pravi) duboke ožiljke, a Rusko nije.

    Dakle prosta stvar, drug Nemac: ono što su Rusi radili Poljskoj ili Baltiku, to su Srbima radili (i dalje rade) Zapadnjaci. Spinovanje i slatkorečivist tu ne pomažu, samo delima ćete Srbe pridobiti jer ste ih delima i udaljili.

  3. Ma jok, zavolecemo Nemacku nakon oba svetska rata, ucescu u raspadu Jugoslavije, bombardovanju 1999., kao i svog odnosa prema Srbima uopste do dana danasnjeg… Mi smo skloni Stokholmskom sindromu, znaju Nemci.

  4. Nema zapad Srbiji šta da ponudi,osim ove vlasti,a zaista neko normalan čita I sluša ove medije.

  5. Nemci, SAD, EU i NATO su napravili najveću grešku kada su pomagali da se rasturi SFRJ u krvi i ratu. Ali ajde nije ni to problem sobzirom da smo imali glupi politički i vojni vrh. Drugu grešku su napravili kada su bombardovali SRJ. I oni su to sve gledali kao profit a ne drugačije. Iako je predsednik Crne Gore Bulatović predlagao da SRJ uđe u NATO. Ima li lepše i sjajnije šanse da se ponizi socijalizam i komunizam i na mala vrata dovedu nacionalisti, potomci četnika, nedićevaca i ljotićevaca na vlast. Ali na žalost glavnu ulogu je igrao profit. Dobro to je druga greška. I tu se da preživeti. E kod treće greške možda nema praštanja. Jer su ma kraju doveli nacionaliste, četnike, nedićevce i ljotićevce na vlast. Koji su sigurno 60 ili 80 posto gledali profit pa tek nacionalizam. I što je najgore oni i dalje gledaju profit stim što rade isto ono što su njihovi preci radili. Čekaju da rusi i kinezi preovladaju da bi promenili stranu. Zato toliko i sarađuju sa njima. I ide im dobro jer to više i nisu komunističke zemlje. Već se gleda vlast i profit oligarha. Dobro dobro Kina i jeste uređenjem komunistička mada bih ja pre napisao da ima pravo republičko Rimsko uređenje. Ali cela ekonomija im je demokratska, kapitalistička i liberalistička. Dok je kod rusa i takvo uređenje. Iako ima kriminalaca bivših na vlasti. Isto ili slično je i u Srbiji i Crnoj Gori. I da istina je imamo bivše komuniste i socijaliste koji su izdali ideologiju SFRJ i SRJ. Jer ko hoće da ide stopama Isusa Hrista i stradanja. Kada možeš biti kao jevrejski sveštenici i da uživaš.
    Sve u svemu jedina šansa EU i NATO-a je da što pre uvede Srbiju u te dve organizacije. Da krenu otvoreno da ruše partizane i komuniste na balkanu kao što su ostale zemlje uradile i da se veličaju nedićevci, četnici i ljotićevci. Jer tako će imati Srbiju uz sebe još više. Rusi idu na kartu bratstva i jedinstva po pitanju vere i istorije. Tu treba da preseku i da nađu što više razlika između rusa i srba. Jedino će vera biti problem. Ali to nije bitno jer na primer srbi će se potpuno odreći komunizma i partizana i moraju da veličaju bele dok to rusi ne smeju jer će biti još veća podela. Srbija je ujedno i ruska slabost. I može dosta pomoći samo ako se igra mudro i diplomatski. EU i NATO nisu spremni za otvoren rat. Ali sporedni ratovi kao što je bio korejski i vijetnamski ili CIA da pomaže pučiste nacionaliste kao što je uradila u Argentini i u Čileu može dosta pomoći i da izmori ruse. Kinezi su glupi. Oni će sami sebe iznutra uništiti. Kao što su kroz istoriju radili. Čim krenu politički i bogataški mamini i tatini sinovi i ćerke da prave gluposti i oni to da zataškaju. Sistem odlazi u haos.
    ……….!
    Mislim da je moj komentar pisan u duhu demokratije, kapitalizma i liberalizma.

Ostavite komentar


Politika

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika 10

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika

"Poslanici Skupštine Srbije nisu bili obavešteni da će Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske prisustvovati sednici parlamenta na kojoj bi trebalo da se usvoji Deklaracija koja je usvojena na svesrpskom saboru. O njegovom prisustvu saznali smo iz medija. To je grubo kršenje poslovnika Narodne skupštine, ukoliko mu bude data reč", kaže za Danas Danijela Nestorović, poslanica Ekološkog ustanka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.