Nenadić (TS): Radna grupa za unapređenje izbornog procesa sutra glasa o predlozima 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predsedavajući Radne grupe za unapređenje izbornog procesa Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbije izjavio je agenciji Beta da je na današnjem sastanku završeno predstavljanje predloga, ali se danas o njima nije glasalo jer je više članova radne grupe zatražilo da oni budu dostavljeni u drugačijem formatu.

„Nakon prekida sastanka predlagači su nastavili rad na tome u saradnji sa skupštinskom službom, a nastavak rada kada bi trebalo da se članovi izjašnjavaju o predlozima je zakazan za sutra, u utorak u 11.00 sati“, rekao je Nenadić.

On je pojasnio da je za prihvatanje predloga potrebno najmanje 12 glasova od ukupno 18 imenovanih članova, a nakon toga Radna grupa će dostaviti predloge skupštinskom Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a tada će biti i objavljeni javnosti.

Prvi sastanak Radne grupe za unapređenje izbornog procesa, odnosno ispunjenje preporuka OEBS-ove Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), održan je 2. maja u skupštini Srbije.

Sastav Radne grupe čine po dva predstavnika poslaničkih grupa u skupštini Srbije, političke stranke nacionalne manjine koje nemaju poslaničku grupu u skupštini, kao i organizacije civilnog društva, udruženje CRTA, Cesid i Transparentnost Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari