Nepoznati mladići cepali eksponate Pokreta za preokret 1

Predstavnici Pokreta za preokret podneli su danas krivičnu prijavu policijskoj stanici na opštini Stari grad zbog toga što su dva nepoznata momka cepala materijal postavljen duž Knez Mihailove ulice u njihovoj akciji „Pet godina propadanja“ koja je održana sinoć.

To je rekao za Danas Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret. Kako navodi, policiji je dostavljen video materijal i fotografije onih koji uništavaju eksponate. Uništeno je 30 eksponata ove izložbe.

Prema Veselinovićevim rečima, obojica nepoznatih mladića su bila na biciklu, jedan u žutoj, a drugi u beloj ili sivoj majici. „Obojica su cepala i gužvala eksponate koji su posvećeni petogodišnjici režima Aleksandra Vučića. Mladić u žutoj majici ih je tako zgužvane odneo, što se vidi na snimku. Aktivisti Preokreta uspeli su da spreče uništavanje ostalih eksponata. Očito je bila reč o organizovanoj akciji da se spreči prikazivanje istine jer je vladalo veliko interesovanje građana za izložbu. Građani su nas i obavestili da je počelo uništavanje eksponata sa kraja Knez Mihailove ulice iz pravca Kalemegdana“, istakao Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari