Nestorović (Ekološki ustanak): Manipulacija Brnabić sa stavljanjem zakona o litijumu na dnevni red 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović ocenila je danas da je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić napravila „klasičnu manipulaciju“ time što je na dnevni red parlamenta po hitnom postupku stavila Vladin predlog zakona o rebalansu budžeta, iako je predat posle opozicionog zakonskog predloga o litijumu.

Nestorović je za televiziju N1 kazala da je Vlada predlog zakona o rebalansu budžeta predala 19. septembra ove godine, dok je predlog opozicije za sazivanje hitne sednice o litijumu predat 10. septembra.

Ona je navela da je izvesno da će se u ponedeljak, 30. septembra u Skupštini Srbije nastaviti rasprava o rebalansu budžeta, piše na sajtu te televizije.

„Ono što je potpuno neizvesno je kada će biti sednica o litijumu, pošto se radi o izmenama i dopunama zakona o geološkim i rudarskim istraživanjima, i ono što je takođe bitno je i sednica o Kosovu, odnosno zakonu koji je predložila Nova DSS“, rekla je.

Upitana čemu će opozicija pribeći da bi se predložena sednica (o litijumu) održala, Nestorović je rekla da će se konsultovati sa kolegama.

„Ukoliko ne uspemo, postoji i ta opcija, kao prošle godine kada je Vladimir Orlić, koji je bio predsednik Narodne skupštine, sačekao da se završi redovno zasedanje i nakon toga zakazao posebnu sednicu zbog ubistva u Ribnikaru“, navela je.

Kako je objasnila, „postoji i ta mogućnost da se praktično redovno zasedanje prekine po zahtevu za vanrednom sednicom ili da se sačeka da se završi redovno zasedanje i da se nakon toga odredi posebna sednica po zahtevu opozicije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari