(VIDEO) Branimira Nestorovića u Obrenovcu napali bivši članovi pokreta "Mi glas iz naroda" 1foto (BETAPHOTO/Press centar UNS/MO)

Branimir Nestorović i nekoliko članova pokreta „Mi snaga naroda“, napadnuti su sinoć na protestu protiv litijuma u Obrenovcu od strane par učesnika protesta. Kako je jedan od članova pokreta koji su prisustvovali incidentu, Borislav Antonijević, rekao za Danas, radi se o bivšim članovima pokreta koji su danas u Srpskoj naprednoj stranci, a kao razlog za napad navodi „nezadovoljstvo“ i želju da se dođe do medijske pažnje.

Članovi pokreta „Mi, snaga naroda“ napadnuti su sinoć na protestu protiv rudnika litijuma u Obrenovcu.

Kako se vidi na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, grupi u kojoj su se nalazili Branimir Nestorović, Aleksandar Pavić i Borislav Antnonijević prišao je jedan učesnik protesta i Nestoroviću poručio „Evo ga čovek koji je izdao Srbiju a mogao je da promeni vlast“.

Nakon razmene uvreda, na snimku se vidi da je neko potkačio Nestorovića s leđa, nakon čega se umešalo još nekoliko osoba. Tada je došlo do većeg komešanja i guranja, zbog čega je Nestorović pokušao da se odbrani.

Video snimak se završava razmenom uvreda između učesnika protesta koji je napao članove „Mi, snaga naroda“ i Nestorovića.

Nestorović je na svom profilu na drušvenoj mreži Iks napisao da je pokušaj provokacije u Obrenovcu prijavljen.

„Toma i Željko Kovačević iz Obrenovca, koji su bili s nama do razlaza, pa se prvo priklonili ovoj drugoj struji, da bi mesec dana kasnije i njih napustili i pokušali da formiraju treći MI, sada su u SNS-u, rade kao provokatori!“, napisao je Nestorović u objavi u kojoj se nalaze i fotografije dvoje ljudi, od kojih se jedan vidi i na snimku.

Da se radi o navedenim bivšim članovima originalnog pokreta Mi, za Danas je potvrdio i član „Mi, snaga naroda“, Borislav Antonijević.

Kako kaže Antonijević, Tomislav i Željko Kovačević jesu bili u njihovom pokretu kada je izlazio na decembarske izbore, a za snimak koji kruži društvenim mrežama tvrdi da je snimao Tomislav Kovačević.

Govoreći o razlogu sukoba, Antonijević kaže da se radi o čistom nezadovoljstvu.

„Oni su, kada je došlo do raskola u pokretu otišli sa drugom frakcijom, ali su se brzo i sa njima posvađali pa se i od njih odvojili. Nazvao je profesora izdajnikom, jer nije hteo da formira vlast u Beogradu ni sa kim. Prvo to nije bila samo njegova odluka, već odluka u to vreme svih i sedam osnivača i nas koji smo bili na listi, tako da optuživati samo njega je besmisleno“, pojašnjava Antonijević.

Naš sagovornik kaže da su napadači sprečeni od strane aktivista „u nameri da fizički povrede profesora“, te da su se „uz pretnju, da će dovesti veću grupu, jer očigledno da sami nisu mogli, povukli i otišli“.

Antonijević pojašnjava da će protiv napadača biti podneta krivična prijava za napad na narodnog poslanika, jer su članovi pokreta tom skupu prisustvovali kao narodni poslanici Skupštine Srbije koji su bili pozvani na skup i dodaje da onda ostaje na taužilaštvu da radi svoj posao.

„Stvarno je potpuno neprimereno to što se desilo i nadam se da takvih stvari u budućnosti neće biti, jer različitost u stavovima i mišljenju ne treba da stvara želju kod ljudi za fizičkom ili verbalnom agresijom, a posebno, kao što je ovaj slučaj, gde nije bilo nikakvog osnova za to“, ističe sagovornik Danasa.

Antonijević naglašava da „neko voli da uđe u medijsku pažnju izazivanjem incidenata“, dok neko to radi svojim znanjem, ponašanjem i stavom.

„Nadam se da će tužilaštvo reagovati kako treba, obzirom da dokaza ima na pretek, jer je snimak obišao region, a ne lokal, a i svedoka sa lica mesta ima dovoljno. Komentari koje dobijamo po mrežama, takođe govore u prilog da je narodu dosta takvog ponašanja i svi nam daju podršku, što je samo podstrek da nastavimo dalje kao i do sada. Nama je jedini cilj boljitak, povratak nacionalnog identiteta i konačno oslobođenje od kolonijalističkog uticaja pojedinih država i poslušničkog i podaničkog položaja koji je prisutan“, kaže Antonijević i zaključuje da „okupacija i izdaja ove zemlje i naroda mora da prestane“.

Podsetimo, Nestorović je došao u sukob i sa učesnicima velikog protesta protiv rudnika litijuma u Loznici, pre meseca dana, kada ga je jedan od učesnika nazvao izdajnikom jer nije želeo ni sa kim da formira vlast u Beogradu nakon decembarskih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari