Nestorović odgovorio Vučićeviću na optužbe da je na platnom spisku stranaca 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Branimir Nestorović, narodni poslanik i predsednik pokreta “MI snaga naroda”, demantovao je tvrdnje urednika Informera Dragana J. Vučićevića da je njegov pokret “na platnom spisku stranaca”, rekavši da je to pokušaj diskreditacije.

Nestorović, odgovarajući za RT Balkan na Vučićevićeve tvrdnje da “MI snaga naroda” dobija 2.904 evra “od stranaca”,  naveo da oni nemaju ni devizni račun, te da samim tim nema ni načina da dobiju novac iz inostranstva.

„Ako bih se prodavao, prodavao bih se za malo veće pare. Nisam baš toliko jeftin“, kroz smeh je naveo Nestorović.

Ovaj poslanik dodao je da tek planiraju da se organizuju kao partija.

„Pobrkao nas je sa ovim našim otpadnicima koji će se samo još malo zvati ‘Mi, glas iz naroda’ – jer mi smo zaštitili to ime i dobili smo rešenje da će oni morati da ga promene. Ali, ovi prvo pljunu, i ostave nas bez mogućnosti da demantujemo. Jer, kako je rekao Vib – nema razlike između čoveka i poštanske marke – i jedno i drugo pljuneš pa zalepiš“, istakao je Nestorović za RT Balkan.

Ukazao je i da je njegov pokret izbornu kampanju, sem one za beogradske izbore za koju su uzeli novac iz budžeta, finansirao sopstvenim sredstvima.

“Iako su neki naši građani iz inostranstva želeli da nam pošalju novac, mi još nemamo načina da primimo donacije jer nemamo devizni račun. Kada se budemo organizovali kao partija, imaćemo tu mogućnost, ali sigurno nećemo pare uzimati od NVO i sličnih“, istakao je Nestorović.

Dodao je da se njegov pokret duže vreme zalaže za donošenje zakona o stranim agentima, odnosno da svi oni koji novac primaju od stranih NVO budu označeni kao strani agenti.

„Jer to i jesu. Kao što je rekao Putin – onaj ko plaća muziku, naručuje i pesmu“, ističe Nestorović.

Nestorović je rekao i da su i vlast i opozicija profilasane kao pronatovske.

“Znamo da je NED finansirao inicijativu ‘Proglas’, a znamo i da su na spiskovima onih koji uzimaju pare NED-a, Konrad Adenauer i Rokfeler fondacije suštinski strani agenti. To nije tajna. Mi nismo to, mi smo autohtoni, a što njih najviše nervira, rastemo i prerastamo u političku opciju koja je potpuno drugačija od drugih. Napokon imamo snagu koja se Srbima sviđa, koja je za BRIKS, Šangajsku organizaciju… i to ih nervira, jer ništa konkretno ne mogu da pronađu protiv nas“, naveo je Nestorović za RT Balkan.

Dragan J. Vučićević je u specijalnoj emisiji TV Informer optužio Branimira Nestorovića da je na platnom spisku stranaca i da je deo onih koji su “deo paklenog plana rušenja i otimanja države”, odnosno, kako je rekao, specijalnog rata protiv Srbije.

Glavni i odgovorni urednik Informera, čitajući spisak organizacija za koje tvrdi da su primale donacije iz inostranstva pomenuo je i pokret “MI – Glas iz naroda”, rekavši da je reč o Nestorovićevom pokretu, prenosi RT Balkan.

Nestorovićev pokret, posle cepanja koje je usledilo nakon decembarskih izbora, zove se “MI snaga naroda”, dok je “MI – Glas iz naroda”, koji je Vučićević pominjao, registrovan na narodnog poslanika Dragana Stojanovića, Nestorovićevog bivšeg saborca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari