Nevešto spinovanje vlasti ili da li je bilo slikanja opozicione večere?: Nešić (Zajedno) o maratonskoj sednici Skupštine grada Kragujevca 1Foto: Privatna arhiva/Printskrin

Dok prva redovna sednica Skupštine grada Kragujevca traje već drugi dan a, inače sa prekidima od 24. aprila, za Nikolu Nešića odbornika stranke Zajedno sve ono što se događa u lokalnom parlamentu je samo dokaz da vladajuća većina beži od demokratije, odgovornosti, parlamentarizma i tema koje opozicija predlaže a po poslovniku oni moraju da stave na dnevni red.

Po njegovom mišljenju memogućnost odgovora i neprilagođenost na nove okolnosti a to je jaka, udružena i sinhronizovana opozicija, tera lokalnu vlast na bezobrazluk, bahatosti i nove granice kršenja reda Skupštine grada.

– To se ogleda u fotografisanju odbornika dok jedu. Zanimljivo je da je Marka Baraća i mene, lično gradonačelnik zaustavio i rekao da ne idemo po večeru, već je ona naručena za sve odbornike. Nakon toga je fotograf zaposlen u Skupštinskim poslovima, fotografisao sve nas, birajući loše fotografije i prosledio ih portalima, karikirajući opozcione odbornike, kaže Nešić za Danas.

Zar je to odgovor na tačke dnevnog reda, ćutanje opozcije koje već danima traje za skupštinskom govornicom u Kragujevcu, pita se on.

– Na jučerašnjem nastavku sednice sam tražio da se pokrene postupak i da se zaštiti dostojanstvo svih odbornika ali vladajuća većina, ne samo da nije želela da vrati dostojanstvo već je prvo glasala da nije povređen poslovnik a zatim i poslala odbornicu SNS Slavicu Radenković, da fotografiše odbornike opozicije dok jedu i da ponovo prosledi medijima, podseća Nešić.

Posle se zapitamo, kaže on, zašto je u Kragujevcu loše?

– Kada je jedini odgovor vladajuće koalicije, fotografisanje odbornika opozicije dok jedu. Rektor ćuti, direktor bolnice ćuti, direktor Doma zdravlja ćuti, kao i ostali odbornici vlasti, niko ništa da kaže, sumira on.

Zato je po njemu Kragujevcu neophodna hitna promena vlasti. I, ne samo zbog toga.

Kao što je Danas već više puta pisao prva redovna sednica Skupštine grada Kragujevca koja sa prekidima traje još od 24. aprila nastavljena je jutros. Sednica je noćas prekinuta posle 16 sati rada Skupštine a jutros nastavljena.

Odbornici u kragujevačkom parlamentu i dalje ćute izlazeći za govornicu ne odustajući od svog zahteva da se javno na sednici Skupštne grada raspravi zbog čega je iz budžeta privatnicima plaćeno 296 miliona dinara za plac „Zastavinog servisa”, dok predsednik skupštine Ivica Momčilović tvrdi da će to pitanje doći na red na vanrednoj sednici sazvanoj po ove dve tačke 21. maja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari