Ničić o rezultatima u Malom Izvoru kod Zaječara: "Ćute" i Tute Mute nisu prevarili narod 1Boško Ničić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, osvrnuo se na rezultate izbora u selu Mali Izvor, u kojem su nekoliko puta meštani negodovali zbog navodne izgradnje kamenoloma, gde je Aleksandar Vučić osvojio više od 70 odsto glasova.

On je napisao da na završenim predsedničkim i parlamentarnim izborima, na teritoriji grada Zaječara, dogodila se i jedna zanimljiva stvar koja puno govori o tome koliko je narod (ljudi, obični građani) pametan i mudar.

“U selu Mali Izvor, gde su mesecima ‘Ćute’, tuta mute, nekakvi Slobodani i naši lokalni ‘jedva se zbrasmo političari’ (sad su na izborima i dokazali rezultate svog divljanja u gradskom parlamentu), ubeđivali narod da će im vlast dozvolom za otvaranje kamenoloma na državnom zemljištu uništiti selo, zatrovati njive i ostaviti ih bez pijaće vode. Trla baba lan da joj prođe dan”, poručio je Ničić.

Prema njegovim rečima oni se nisu ni branili, ni oglašavali, pošto nije bilo razloga za to.

“Čak nismo, da im ne bi smo omogućili da izazivaju incidente, u ovo divno selo otišli na predizbornu tribinu. Znali smo da će narod, građani, znati najbolje, bez našeg uticaja, da ‘presude’ i ‘prosude’”, istakao je gradonačelnik.

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Saša Ivanović saglasio se sa gradonačelnikom i poručio opoziciji da pogleda rezultate i u Nedeljicama.

“Tako je. Vlast SNS i SPS osvojila je 70 odsto. Oni koji su navodno branili narod tamo, Ujedinjena opozicija, Moramo, Suverenisti osvojili su 15 odsto. Narod im je jasno rekao: ‘Ostavite nas na miru, znamo mi šta je za nas dobro, ne brinite više za nas.’. Neka pogledaju i rezultat u Nedeljicama”, poručio je Ivanović.

Aleksandar Vučić, prema rezultatima u Malom Izvoru osvojio je više 70 odsto, dok je parlamentarna lista SNS-a osvojila više od 60 odsto glasova, na izborima održanim 3. aprila.

Podsećamo, Meštani sela Mali Izvor, smeštenog na obroncima Stare planine, održali su dva protesta  „Nećemo kamenolom“ zbog namere lokalne vlasti da otvori kamenolom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari