"Nije više dete, ali će uvek biti moj sin": Aleksandar Vučić reagovao na izjavu Srđana Škora o "tuširanju uranijumom" 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu fotografiju sa sinom Danilom Vučićem reagujući na nedavnu izjavu novinara Srđana Škora koji je tokom gostovanja na KTV televiziji izjavio da bi ga trebalo zajedno sa ocem, čija je “slika i prilika”, „zatvoriti u rudnik, gde bi se tuširali uranijumom”.

„Godinama izgovaraju najgore i najteže reči. Ćuti javnost, ćute tužioci, policija, sudovi. Danas su rekli da će uranijumom da posipaju mog sina. Nije više dete, ali će uvek biti moj sin. I ne dam i nikada vam neću dati da to učinite bilo čijem detetu u Srbiji. Borićemo se i izboriti za normalnu Srbiju“, poručio je Vučić.


Škoro je u svom gostovanju izjavio i da Danilu Vučiću treba ukinuti obezbeđenje i ostaviti ga bez zaštite, pa ga tako samog poslati na Kosovo.

„Kada bi se promenila vlast, osim što bi im oduzimao imovinu, ja ih ne bi držao u zatvoru, držao bih ih na otvorenom, da jednostavno narod vidi kako oni i u takvim uslovima doprinose razvoju Srbije. Mislim da bi tu i Vučić i njegov sin i ta bolumenta mnogo više mogli da pomognu Majdanpeku i Boru, ili ne daj Bože ako se bude otvarao taj litijum, da i tamo zapnu svojski i da pokažu svojim primerom da to ništa nije štetno, da se tuširaju uranijom, pošto uranijum nije štetan“, rekao je Škoro.

Povodom ove izjave reagovala je i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić.

„Šta je granica, kada i kako ovakva mržnja prestaje, kada će se, konačno, oglasiti neko iz opozicije ili medija koji pomažu da se ovakav otrov širi u našem društvu? Da li zaista svi oni misle da je sve dozvoljeno ukoliko je protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice? Kako on, kao roditelj, da reaguje na ovo? Da li bilo ko pomisli kako se oseća kao roditelj, a posebno kada znate da Danilo ima samo jednog živog roditelja, samo Aleksandra. Sram vas bilo sve skupa“, poručila je ona na društvenoj mreži Iks.

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević naveo je da su ovo „monstruozne pretnje smrću koje je Danilu Vučiću, starijem sinu našeg predsednika, uputio opozicioni jurišnik Srđan Škoro“, te da „nisu ništa drugo do novi besramni napadi na porodicu Vučić“.

„U očima tog ljudskog šljama, Danilov jedini greh je u tome što nosi časno prezime Vučić, i što je jedan pristojan i normalan mladić, vaspitavan da voli svoju Srbiju“, naveo je Vučević.

Istakao je da očekuje da će državni organi reagovati na pretnje predsednikovom sinu i da će „biti sankcionisani određeni politički i medijski krugovi koji konstantno crtaju metu Danilu Vučiću“.

„Pretnje, fabrikovanje afera i lažnih vesti na račun porodice predsednika Aleksandra Vučića deo su osmišljene strategije u centrima čiji je jedini interes da zaustave dalji razvoj i jačanje Srbije. Izvesni Škoro je samo jedan mali, nebitni izvršilac. Nikada neće uspeti da zaustave Aleksandra Vučića u borbi za Srbiju“, zaključio je on u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari