Nikezić: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom samo će ozvaničiti kolonijalni status Srbije

Ostavite komentar


  1. Oa mu smo vec njihovi robovi a kad istalu stave saoe na svoje stvarno ce nas ostati koliko ispid nednog drvets

  2. a izvoz pilećih nogica i veličanje „genijalca“ kome je to uspelo???!!!

  3. A koliko iznosi trgovinski deficit sa EU? Šta nas to onda čini ako ne još većom kolonijom?

  4. A ne smeta the to sto Nas eu smatra svojom kolonijom I Tako se Prema nama odnose

  5. Gospodin Nikezic je u pravu sto kritikuje zakljucenje trgovinskog sporazuma sa Kinom u vreme kada sve demokratske zemlje nastoje da smanje kineski uticaj.
    Ipak, najveca stavka u saradnji sa Kinom su krediti koje uzimamo za realizaciju infrastrukturnih projekata. Radi se bez tendera, a vec povrsno poredjenje sa slicnim projektima u okruzenju pokazuju da su nase cene znatno vece. Kinezi insistiraju na svom izvodjacu radova, ali mu nasa strana namece podizvodjace kod kojih se „sliva“ celokupna ekstradobit. Tako se, po svemu sudeci, „naduvava“ nas BDP, a podzivodjaci su u obavezi da ekstrazaradu uplate tamo gde im se naredi.
    Ovu temu je gospodin Nikezic pokrenuo u emisiji Utisak nedelje, ali mu je predsednik Vucic porucio da se umije pre nego sto tako nesto izjavi. Sta tacno znaci ta poruka, nije jasno. Cinjenica je da Nikezic to vise nije javno pominjao.
    A upravo tu, u ugovorima sa kineskim izvodjacima i nasim podizvodjacima lezi najveca manipulacija ove vlasti, koja se praktikuje od 2019. godine. BDP se nerealno povecava, a novac se izvlaci u korist vladajucih. Takoreci finansijska alhemija.
    Problem je sto krediti sa sve kamatama uskoro dospevaju, a treba da ih vracamo svi mi.

  6. Србија има овакав споразум са ЕУ и Русијом и није нама ни једна страна крива што смо уништили индустрију и претворили се у Државу јефтине радне снаге и сировинаша.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.