Nikezić (SSP): Đedović Handanović je postala ministarka bez dana iskustva u rudarstvu i eneretici 1foto FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike Emilija Jovanović

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić saopštio je danas da ministarka rudarstva i energetika Dubravka Đedović Handanović rukovodi resorom bez dana iskustva u tim sektorima, te je nazvao „nestručnim partijskim poslušnikom“.

On je u saopštenju naveo da zato i ne čudi što se danas dozvole za istraživanje i eksploataciju rude dele šakom i kapom, prenela je SSP.

Nikezić je ocenio kao vrunac licemerja poruku ministarke da proslavljena glumica Svetlana Bojković treba da se bavi isključivo glumom.

Kazao je da se vlast hvali prekomernom eksploatacijom i desetostrukim rastom izvoza sirove rude metala, uz mizernu rudnu rentu i nepoštovanje ekoloških propisa.

„Iza opravdanog bunta naroda širom Srbije, kojem su se priključile brojne javne ličnosti, stoji zdrav razum, želja da se sačuva životna sredina i zdravlje ljudi“, kazao je.

Kako je naveo, iza toga stoji i nepoverenje prema korumpiranoj vlasti koja 12 godina dokazuje da joj je interes krupnog kapitala uvek preči od interesa građana Srbije.

„Zato SSP već godinama insistira da se zabrani eksploatacija litijuma koja ugrožava zdravlje ljudi, da se ograniči izvoz ruda, poveća rudna renta, uvede obaveza prerade u Srbiji, uvede porez na ekstraprofit“, dodao je.

Nikezić je rekao da SSP insistra da se u sektoru rudarstva i energetike dovede profesionalni menadžment, umesto nestručnih partijskih poslušnika, poput ministarke Đedović Handanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari