Nikola Jovanović: SNS čisti budžet 1Nikola Jovanović Foto: Fonet /Aleksandar Levajković

Potpredsednik Narodne stranke(NS) Nikola Jovanović izjavio je danas da su kandidati Srpske napredne stranke(SNS) za odbornike, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić, nastavili kampanju za beogradske izbore koju je nazvao „Skupo, a glupo“.

Pored postavljanja jarbola na Ušću od tri miliona evra, novogodišnje rasvete od milion i po evra, oni danas potvrđuju nameru da finansiraju projekat gondole na Kalemegdanu od 15 miliona evra, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Gondola, kako je zamišljena, istakao je Jovanović, „niti može privući turiste, niti olakšati prevoz Beograđanima, njena jedina namena je da dodatno očisti gradski budžet, kako bi u njemu bilo još manje sredstava za obične ljude“.

Prema njegovim rečima, da bi Beograd privukao platežne turiste i poslovne ljude, potrebno je izgraditi nova pristaništa na Dunavu i Savi, a ne gondolu.

Jovanović je kaže da takvi predlozi najbolje ilustruju totalnu nebrigu za potrebe Beograda i njegovih stanovnika, kao i krajnju bahatost i neodgovornost prema novcu poreskih obveznika.

Pobeda koalicije „Dragan Đilas Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju“ označiće pokretanje istinskog razvoja grada, a od pomenutih 15 miliona evra finansiraćemo besplatne udžbenike za sve osnovce i 13. penziju za naše najsiromašnije penzionere, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari