Nikola Jovanović upozorio: Ponovo zbog stambeno-poslovnog kompleksa ugrožena najstarija zgrada u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Ma sta znaju dodjosi o kulturi i kulturnom dobrima i spomenicima… Lepo se kaze“Dosli divlji oterali pitome“. Ovi sto sada vladaju Beogradom i Srbijom nemaju pojima sta je kulturna bastina.

  2. Причао нам је водич на Кипру, ево овде стоји Православна црква, некада је ту муслиманска мошеја. Имао је момак проблем, веома добро познајем историју, па сам га повео мало на страну, да моји Немци не чују; а шта је болан ту било пре те мошеје, ? Било је кипарском Грку видљиво непријатно, али одговор је био тачан, па била је пре ту једна наша црква. Исту ту причу, 100 % сам чуо приликом обиласка Гранаде у Шпанији, само су имена била различита, ето Хришћани делимично порушили стару мошеју и саградили цркву. Сада га упитао пред мојим Немцима шта је било пре мошеја или црква, професор је добро говорио немачки а и питање је било на немачком, мало се нећкао па је рекао црква. Онда ми је талијанском ( знао је говорим), рекао, да имају налог од министарства за туризам да тако говоре.
    Питање за Мурата, да ли је та мошеја била саграђена на празној ледини?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.