Nikola Jovanović: Važno da se izađe sa jedinstvenim kandidatom i da nema prepucavanja i kmečanja u javnosti 1Foto: Narodna stranka

Nikola Jovanović, osnivač i direktor Centra za lokalnu samoupravu, za Danas kaže povodom različitih stavova dva koaliciona partnera, SSP i NS oko kandidata za predsednika države, da je izuzetno važno da se izađe sa jedinstvenim kandidatom i da nema prepucavanja i kmečanja u javnosti.

U 24 sata Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, koalicioni partneri uz DS, PSG i PZP, izašli su u javnost sa dva različita stava ko je najbolji kandidat opozicije za predsedničkog kandidata.

Jeremić smatra da je to potpredsednik NS Miroslav Aleksić, dok Đilas predlaže člana NS Zdravka Ponoša.

Uz to, u današnjem saopštenju NS se navodi da je iz medija čula za Đilasov predlog.

Jovanović koji dobro poznaje i Jeremića i Đilasa za Danas kaže da je siguran da je u prethodnom periodu bilo preliminarnih razgovora o tome u okviru koalicije, a gospodin Ponoš se već neko vreme pominjao kao zajednički kandidat.

– Ne znam šta je uzrok najnovijih šumova na vezama, ali je izuzetno važno da se izađe sa jedinstvenim kandidatom i da nema prepucavanja i kmečanja u javnosti. Lično smatram da treba izaći sa što više mlađih i obrazovanih kandidata na svim nivoima. Bojim se da za predsedničku trku nije bilo previše voljnih i učenih, koji su bili spremni da se uključe, a i tu šanse nisu ogromne. Moj savet opoziciji je da se fokusiraju na Beograd, jer će se ipak ključna bitka voditi na tim izborima. Sadašnja opozicija neće politički preživeti neuspeh u Beogradu, tako da ne treba više da se nadgornjavaju oko Ponoša, već da spreme tim i program za Beograd – zaključuje Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari