Nikola Kojo govornik na osmom protestu "1 od 5 miliona" 1Foto: Screenshot Twitter @NikolaKojo2

Na osmom po redu protestu „Jedan od pet miliona“ koji će biti organizovan u subotu 19. januara na platou Filozofskog fakulteta u Beogradu, pored glumca Branislava Trifunovića, građanima će se obratiti i njegov kolega Nikola Kojo.

Trifunović je bio govornik na prethodnih sedam protesta koji su organizovani u Beogradu, a ovog puta će mu se pridružiti i Nikola Kojo.

Popularni glumac je to najavio na svom Tviter profilu uz komentar „da i on ima nešto da izjavi za Dnevnik“, a najava je objavljena i na zvaničnoj Fejsbuk stranici STOPkrvavimkošuljama.

Jedna od korisnica Tvitera koja je mislila da preskoči šetnju, predomislila se kad je videla da će pričati Kojo, uz opasku da je „šteta preskočiti“. Ona se zapitala i ko mu piše govore na šta je usledio Kojin odgovor, „da svima njima govore piše jedan čovek“.

Večeras će protesti biti organizovani po prvi put u Novom Sadu, Čačku, Boru i Zaječaru. I građani Niša i Šapca će takođe danas izaći na ulice, a sutra, u subotu, protesti će, osim u Beogradu, biti organizovani i u Kragujevcu, Prokuplju i Gornjem Milanovcu. Protest u Milanovcu je organizovan preko društvenih mreža, kao i prvi, koji je prošle subote na gradski trg izveo oko stotinak učesnika.

Na trećem građanskom protestu „Budi jedan od pet miliona“, koji će biti održan u subotu 19. januara u Kragujevcu, govoriće Beograđanka Stanislava Staša Pavlović, doživotni invalid posle saobraćajne nesreće koju je izazvao Stefan Karić, kolumnista dnevnog lista Danas Nenad Kulačin i glumac Sergej Trifunović.

Sedmi masovni protest građana „Jedan od pet milona“ u Beogradu održan je na dan godišnjice neistraženog ubistva političara sa KiM, a završen je ispred Hrama svetog Save na čijem ulazu su građani ostavili sveće, jer im nije bilo dozvoljeno da uđu.

Prvo okupljanje građana organizovano je 8. decembra pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, a drugo 15. decembra pod nazivom „Hajde da se prebrojimo“.

Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronađu nalogodavci napada.

Zahtevi su prošireni, traži se pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića, kao i ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari