Nikola Nešić: Naprednjaci zatvaraju kadrovski krug u Kragujevcu 1 Nikola Nešić Zajedno Foto: Z. S. M.

Nikola Nešić, šef odborničke grupe Nova snaga Kragujevca – Zajedno, Šumadijska regija osvrnuo se na kadrovske promene u u gradskih preduzećima i upravi grada Kragujevca.

– Ovih dana u toku su značajne kadrovske promene u važnim preduzećima i gradskoj upravi, a konkurs nikom i ne pada na pamet. Svedoci smo da u Kragujevcu odavno nije bilo više rupa po ulicama i trotoarima, đubreta oko kontejnera i kanti, nikad manje parking mesta… To je verovatno razlog što je direktoru JKP Šumadija Marku Vujnoviću nametnuto da podnese ostavku, jer očigledno ne radi dobro svoj posao. Kao „kaznu” dobija mesto direktora Šumadija sajma. Šut kartu dosadašnji direktor Sajma Aleksandar Štajn koristi za put u jednom pravcu, na mesto direktora Knjaževsko- srpskog teatra. Na delu je dakle potpuno odsustvo struke, kaže Nešić za Danas.

Po njegovim rečima, „da se krug zatvori”, na mesto direktora JKP Šumadija postavlja se narodni poslanik SNS-a Miroslav Petrašinović.

– Pitanje je samo hoće li mu to biti dodatni posao ili će funkciju narodnog poslanika obavljati kao dopunsko zanimanje. Doduše, u gradu se šuška da je bio jedan od kandidata da zameni gradonačelnika Nikolu Dašića, pa je direktorskim mestom koje je dobio, bar za sada, to onemogućeno, smatra Nešić.

On dodaje da je ostavku morala da podnese i Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti.

– Njen „zlatni kišobran” (kako se to u politici kaže kada se neko smeni, a u stvari nagradi) je odlazak na projekat EXPO-a. Na njeno mesto dolazi dosadašnji pomoćnik gradonačelnika za mlade Stefan Jovanović, bez iskustva u komunalnim delatnostima. A mladi? Izgleda da više nikog ne zanimaju. A i šta će ovom gradu mladi i da se neko namenski brine o njima i njihovim potrebama?, pita se on.

Energetika, iako veoma važna za grad, jedina u Srbiji nije pod ingerencijom lokalne samouprave, jer Kragujevac nema budžet koji bi mogao da nadoknadi katastrofalne gubitke ovog preduzeća.

– Na čelo Energetike dolazi Aleksandar Lazović, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke. Jer ako je Petrašinović dobio nešto, kako Lazović da ne dobije ništa? A u Vodovodu, koji je u poslednje dve godine prihodovao skoro milion evra iz gradskog budžeta, kroz subvencije, a koji dopušta da skoro polovina proizvedene vode propadne, nema kadrovskih promena. Iako je voda iz česme mesecima bila zamućena ili žuta, ni to nije bio razlog da se direktor smeni, već mu je mandat produžen, nabraja samo deo kadrovskih promena lokalnog SNS-a u Kragujevcu Nikola Nešić.

Nastavlja se, dakle, politički rolerkoster uz potpuno odsustvo struke.

– Najočigledniji prmer je Tržica, koja je ogledalo neprofesionalnosti i neodgovornosti gradske vlasti. Stara praksa se nastavlja i Kragujevac svakim danom tone sve dublje i dublje, zaključuje ovaj odbornik Nove snage Kragujevca u loklanom parlamentu.

Da, podsetimo, kao što je Danas već pisao u toku je Treća redovna sednica Skupštine grada Kragujevca na kojoj će biti obavljene brojne smene i „rotacije” kadrova lokalne SNS u gradskim ustanovama i preduzećima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari