Ko je Nikola Ristić, demonstrant ispred RIK-a čiju fotografiju iz lične karte je objavio "Alo"? 1foto: Printscreen/N1

Nije prvi put da se učesnici na protestima protiv Vučićevog režima dovode u kontekst stranih centara moći „koji u Srbiji žele da izazovu haos“.

Ali dosad je nezapamćeno da je jedan tabloid objavio fotografiju demonstranta iz lične karte, i to u boji.

Fotografije iz ličnih dokumenata gotovo da nikom ne želimo da pokažemo, osim onome kojem moramo, a „čast“ da oseti kako je to kada ti upravo tu sliku objave u tabloidima imao je aktivista Nikola Ristić, učesnik protesta ispred Republičke izborne komisije.

Ristić je često zapadao u oči objektiva na raznoraznim protestima u Beogradu proteklih godina, pa je tako bilo i u ponedeljak i ovog puta, kada je bio u grupi mladih koji su ušli u raspravu sa Srđanom Milivojević i Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz grupacije “Srbija protiv nasilja”.

Od ovih opozicionara su tražili jasan plan, a isto je Ristić ponovio i za Jutjub kanal SRBIN.info.

“Bilo je četiri hiljade ljudi, ovde je ako Bog da osamsto. Moja devojka je došla iz Sremske Mitrovice, drugarica iz Novog Sada. Ljudi došli iz Niša, Pančeva, svih strana, došli da brane Beograd. Siđu ljudi, mi ih pitamo koji je plan i oni kaže ‘dobro, vi ste mladi’. Šta mladi, druže? Samo mladi su i ostali. Evo koliko su mladi uključeni u politiku, do te mere da hoću glavom da uđu u RIK”, rekao je tada Ristić.

Nakon što je ova izjava završila na Tviteru, režimski “Alo” uzeo je da iskopa sve ono što javnost ne zna, a trebalo bi, o ovom “stranoplaćeničkom aktivisti”.

Pozabavili su se njegovim Fejsbuk i Tviter profilom, firmom čiji je osnivač, aktivizmom…

Napisali čak i da imaju saznanja da je “fasciniram” službama bezbednosti, šta god to značilo.

I tu nije bio kraj. Nakon što je na protestu u utorak veče viđena žena koja na mobilnom telefonu lista fotografije iz ličnih karata nekoliko mladih aktivista i studenata, Ristićeva je osvanula upravo na “Alou”.

Uz znak podrške kolege i prijatelji počeli su da objavljuju na društvenim mrežama svoje fotografije iz ličnih karata, kako se tabloidi ne bi morali cimati da preko veza u MUP-u dolaze do njih.

Nikola Ristić rođen je 1996. godine u Beogradu, gde paralelno sa studijama u 19. godini započinje karijeru usmerenu na digitalne medije i komunikacije.

Godine 2018. pokreće svoju digitalnu agenciju “dpmedia.rs” koje je danas jedina agencija za digitalne komunikacije civilnog društva u Srbiji. Ekspert je za društvene komunikacije, a takođe je i član Saveta za mlade Vlade Srbije.

Aktivan je na društvenim mrežama pod nadimkom “Pričač”.

Živi i radi u Beogradu, a večeras i sve do ispunjenja zahteva će biti ispred RIK-a na protestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari