Nikola Selaković, ministar pravde i državne uprave, jedan je od ozbiljnih kandidata za šefa državnog tima za pristupne pregovore sa EU, rečeno je Danasu iz izvora bliskih vrhu Vlade Srbije.

Prema rečima naših sagovornika, Vlada o tom pitanju nije raspravljala ni na jučerašnjoj sednici, ali postoji „velika šansa“ da Selakoviću, funkcioneru SNS i vrlo bliskom saradniku lidera stranke i prvog vicepremijera Aleksandra Vučića, bude poveren takav zadatak.

„Lideri vladajuće koalicije i ministri ovih dana ozbiljno razgovaraju samo o rekonstrukciji Vlade. Vrlo je moguće da će odluka o glavnom pregovaraču biti doneta u tom kontekstu ili posle rekonstrukcije“, navode izvori Danasa bliski vrhu Vlade.

U kabinetu ministra Nikole Selakovića nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju navode o mogućnosti njegovog prelaska na novu funkciju. „Odluku o tome ko će biti glavni pregovarač doneće Vlada Srbije i ta odluka biće ispoštovana“, rečeno je Danasu iz Ministarstva pravde i državne uprave.

Kako su za naš list ranije izjavili izvori iz vrha Evropske komisije, vlasti u Beogradu bi najkasnije do utorka, 23. jula, trebalo da imenuju šefa pregovaračkog tima, pošto će tada države članice EU razmatrati nacrt okvira za pregovore sa Srbijom.

„Kandidati“

Imena o kojima se u javnosti u poslednje vreme spekulisalo su, između ostalih, profesorka FPN Tanja Miščević (nestranačka ličnost), pomoćnice ministra spoljnih poslova Ljubica Vasić (SNS) i Roksanda Ninčić (nestranačka), ministarka energetike Zorana Mihajlović (SNS), kao i savetnik predsednika Republike Marko Đurić (SNS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari