Nikolić čestitao Dodiku na referendumu 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, sa kojim je razgovarao o međusobnim odnosima i važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Nikolić je čestitao Miloradu Dodiku na održanom referendumu o Danu Republike Srpske, kao i na uspehu koji je ostvaren na lokalnim izborima.

Kako se navodi, dva predsednika su konstatovala da izborna volja građana mora da se poštuje, kao i očuvanje demokratskih principa na kojima počiva funkcionisanje instucija i pravne države.

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da su netačne tvrdnje da će obeležavanje godišnjice stradanja Bošnjaka biti minimizirano ili ukinuto, ako Srbin bude izabran za gradonačelnika Srebrenice.

Dodik je u izjavi novinarima posle susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da je na izborima, kao i prethodno na referendumu, narod pokazao demokratsku svest i da nisu bili u pravu oni koji su „predviđali razne događaje, koji se nisu ostvarili“.

On je ocenio da probleme oko rezultata izbora u Srebrenici i brojanja glasova stvaraju Bošnjaci, „koji ne mogu da prihvate izborni poraz“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari